Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Stop je zin in suiker

Een leven zonder suiker: wij weten niet of daarin zouden slagen. Maar twee repen chocolade en nog een pak koekjes is misschien wat te veel van het goede? Stop je zin in suiker met deze tips!

Hoe meer suiker je eet, hoe meer zin je zal hebben in zoetigheden. Bovendien hebben studies aangetoond dat wanneer je veel suiker eet, je huid sneller zal verouderen. Met deze tips lukt het je toch op je zin in suiker onder controle te houden.

 

1.     Kies verstandig

Als je toch gaat snoepen, eet dan iets wat je normaal niet kan eten. Heeft je collega een lekkere cake gebakken? Eet dan beter een plakje cake in plaats van ’s avonds een reep chocolade naar binnen te werken die je toch altijd in huis hebt.
 

2.     Blijf positief

Spreek jezelf moed in: You can do this! Oké, er zijn moeilijkere beslissingen in de wereld, maar nee zeggen tegen een heerlijk dessert is hard. Als je vaak suiker eet, zal het moeilijk voor je zijn om af te kicken. Hoe meer je eet, hoe meer zin je hebt.
 

3.     Zorg dat je geen honger hebt

Eet regelmatig, dus om drie of vier uur. Zo verminder je een mogelijk hongergevoel en zal je minder snel geneigd zijn om naar een ongezonde snack te grijpen. Nog een tip? Neem een gezonde snack mee naar het werk, zo zal je minder snel een bezoekje brengen aan de snoepautomaat.
 

4.     Soms heb je gewoon dorst

Denk eens goed na vooraleer je de verpakking van de zak chips opentrekt. Mensen verwarren honger vaak gewoon met dorst. Wanneer je energie daalt, grijp je vaak naar een snackje, maar eigenlijk is je lichaam gewoon gedehydrateerd. Drink dus voldoende en hiermee bedoelen we water en geen cola light.
 

5.     Wees niet te streng

Heb je echt je best gedaan, maar ben je toch bezweken voor een toetje? Wees dan niet te streng voor jezelf, You’re only human! Herpak je en eet de volgende keer alleen iets als je echt honger hebt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '