Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

‘Zet je alarm op het exacte tijdstip dat je wil opstaan’, adviseert Dan Ariely.

Duw jij ook elke ochtend een paar keer op snooze? Het zou slecht voor je zijn

Aaah, daar heb je dat irritante wekkergeluid weer. Je wil nog vijf minuutjes blijven liggen en voor je het weet, druk je op de snooze-knop en duurt het een kwartier vooraleer je uit je bed rolt. Onschuldig, toch? Nope, volgens een expert is snoozen slecht voor je. Oei!


Zet je alarm op het exacte tijdstip dat je wil opstaan’, adviseert Dan Ariely, een gedragswetenschapper en schrijver van een bestseller. Hij beweert dat het gebruik van de snooze-knop ongezond is.

‘Omdat je dag bijvoorbeeld om 7u start, ben je geneigd om je wekker om 6u40 te zetten. Om dan een paar keer te snoozen en om 7u op te staan, of zelfs om 7u15.’ Geen goed idee blijkt nu, want als je voor de ‘snoozestrategie’ kiest, leert je lichaam niet dat het horen van je wekker gelijkstaat met opstaan.

‘Als je blijft liggen, ben je minder uitgerust’


‘Onze lichamen presteren beter als ze kunnen vasthouden aan één regel. Als je op de snooze-knop drukt, krijgt je lichaam verwarrende signalen. Als je nog een aantal minuten blijft liggen, ben je dus net minder uitgerust dan wanneer je meteen opstaat’, aldus de wetenschapper. Misschien morgenochtend toch maar meteen in de douche springen dan?

Beeld: Giphy.com


Lees meer:

Partner Content

' ' ' '