Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

'Als ik af en toe een spuit in mijn gezicht wil laten zetten, laat dat me dan doen', doorbreekt ze het taboe.

Siska Schoeters over haar botoxgebruik: ‘Ik begrijp niet zo goed waarom mensen daar nog van schrikken’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Vanavond gaat een nieuw seizoen van ‘Durf te vragen’ van start. Daarin stelt Siska Schoeters (40) de interessantste, grappigste en vooral meest gedurfde vragen aan onder andere veteranen, lesbische vrouwen en mensen die beroep deden op een plastisch chirurg. Met dat laatste heeft de presentatrice zelf ervaring, zo vertelt ze openhartig in Het Laatste Nieuws.

Vanavond kan je opnieuw naar ‘Durf te vragen’ kijken. Het vierde seizoen gaat van start met een aflevering over lesbische vrouwen, later staat er nog een aflevering waarin plastische chirurgie centraal staat op de planning. Siska Schoeters durft niet alleen te vragen, maar ook te antwoorden, want in een interview met Het Laatste Nieuws vertelt ze openhartig dat ook zij af en toe beroep doet op een plastisch chirurg. Daarmee doorbreekt ze het taboe dat nog steeds op cosmetische ingrepen rust.

Jouw lijf, jouw regels

‘Ik heb al botox gebruikt, ja. Ik zie niet in waarom ik daar een geheim van zou maken’, steekt de presentatrice van wal. ‘Als je zoiets wil onderhouden, zou je het eigenlijk om de drie maanden moeten doen, ik doe het eerder om de acht maanden. Veel mensen zullen misschien schrikken als ze dit horen, maar dat begrijp ik niet goed. Als ik af en toe een spuit in mijn gezicht wil laten zetten, laat dat me dan doen. Ik lach er ook mee als ik net ben geweest. “Kijk! Ik kan niet meer fronsen, dit is het kwaadste dat ik nu kan kijken”, zeg ik dan.’

Het ‘Durf te vragen’-gezicht benadrukt in de krant nog eens dat iedereen met zijn/haar/hun lijf mag doen wat hij/zij/die wil. ‘Ik vind: ‘Jouw lijf, jouw regels’. We zijn 2022, met een spuitje hier en daar is toch niets mis? Over snijden, zoals de getuigen in de afleveringen, denk ik niet na. Maar ik heb ook zeker geen oordeel klaar over mensen die het wel doen’, klinkt het nog.

Vorig jaar spraken wij Siska ook al eens over self-love. Ze vertelde toen dat zelfliefde voor haar een leerproces is. ‘Er zijn dagen waarop ik zeg: “Amai, ik zou u doen vandaag”. Maar op andere dagen ben ik niet blij met wat ik zie in de spiegel. Die self-love is voor mij dus ook nog vaak een strijd’, legde de presentatrice toen uit. ‘Door ouder te worden, ben ik wel meer van mezelf en mijn lijf gaan houden. Ik vind mezelf nu mooier dan vroeger. Ik vind het ook fijn als anderen zeggen dat ik mooier word met de jaren. Dat is het mooiste compliment dat je mij kan geven’, liet ze toen ook nog vallen.

Je kijkt vanaf vanavond elke woensdagavond om 20u35 naar ‘Durf te vragen’ op Eén.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '