Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy.com

Ben jij een van hen?

Shit, zeg: zo veel mensen durven geen kaka te doen op het werk

Een number two moeten doen op een openbaar toilet is niet tof. Zeker niet als de deur niet tot het plafond of de vloer reikt... Het zijn vooral die windjes, hé... We hopen op stille zuchtjes, maar we krijgen meestal de luide trompetscheetjes. Awkard. Zo gênant, zelfs, dat meer dan de helft van de mensen geen grote boodschap durft te doen op het werk.
 
 

 
 

 
 
 

Uit een Amerikaanse enquête* blijkt dat meer dan 50 % van de ondervraagden buitenshuis niet graag naar het groot toilet gaat. Vrouwen vinden het blijkbaar nog gênanter dan mannen.

 

Volgens de enquête vinden we het op kantoor, bij een vriend, in een toiletruimte met maar één wc of op restaurant het moeilijkst. Onze poepschrik gaat zelfs zo ver dat meer dan 30 % het vertikt om kaka te doen op het werk, tenzij ze écht-écht moeten.

 

Ook al was het een vrij kleine enquête, de angst om in het openbaar een nummer twee te doen, is universeel. We voelen ons gegeneerd door de geur en de potentiële scheetgeluidjes. Maar eigenlijk moeten we ons daar niks van aantrekken, want het is nu eenmaal de natuur. Denk volgende keer gewoon: koningin Mathilde doet het ook. Maar misschien heeft zij wel toiletpapier met kroontjes erop...

 

*Enquête bij 59 Amerikanen en 103 Britten door Vectair Systems

 

Lees ook:

9 ingrediënten om makkelijk naar de wc te gaan

BEWEZEN: dit is het beste tijdstip om een 'nummer twee' te doen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '