https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Selah Sue over haar depressie

Het leek altijd of de hele wereld aan haar voeten lag, of ze zweefde op een roze wolk van succes en roem. Niet dus. Zangeres Selah Sue (25) strijdt al jaren tegen depressies. Dat zei ze in het programma Reyers Laat op Canvas.

In Reyers Laat reageerde Sanne, want zo is haar echte naam, op een documentaire in Panorama over antidepressiva. Daarin werd verteld dat antidepressiva in veel gevallen nauwelijks meer effect zouden hebben dan placebopillen. 'Niet waar!', reageerde de zangeres. 'Net door die medicatie ben ik 100% geworden wie ik nu ben.'

 

En dat is ooit anders geweest. Selah Sue kent het vreselijk agressieve depressiemonster maar al te goed. Op haar veertiende kreeg ze er voor het eerst last van, en sindsdien bleef het als een beest in haar hoofd en lijf wonen. Zelfs toen ze op het podium stond, moest ze vaak negatieve gedachten uit haar haar hoofd bannen. Sanne heeft aanleg om de ziekte te krijgen, het zit bij haar in de familie. Dankzij medicatie heeft ze de ziekte onder controle, maar met de pillen stoppen lukt gewoon niet. 'Ondanks dat ik nu een goede relatie heb, en een fantastische carrière, heb ik die pillen nog steeds nodig'. 

 

Dat het bepaalde periodes echt niet goed met haar ging, konden we eigenlijk al afleiden uit de liedjes die ze toen schreef. Pakkend…
 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

 

Wauw, wat een taboebreekster, die Selah Sue. Dat ze dit voor de camera's wil vertellen, is heel straf. En ze wil ermee naar buiten komen, omdat ze de wereld wil duidelijk maken dat het soms ok is om verdrietig te zijn en je niet goed te voelen.

Niet alles is perfect, zelfs niet het leven van Selah Sue.

Wie het fragment uit Reyers Laat helemaal wil bekijken, kan hier klikken. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content