Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Annie Spratt via Unsplash

OEPS: zo groot is de kans dat je droomt over seks met iemand anders dan je lief

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het is vandaag Wereldslaapdag en dat betekent – helaas pindakaas – niet dat we vandaag met z’n allen in bed mogen blijven liggen. Het houdt ons natuurlijk wel niet tegen om al te dromen van die verse pizza margherita, glas wijn en romantische film die vanavond op ons staan te wachten. Maar waar dromen we tijdens het slapen nu eigenlijk het meest over?

Naar aanleiding van World Sleep Day deed Swiss Sense een onderzoek naar onze dromen. Ze vroegen 1000 Vlamingen naar hun meest frequente nachtelijke hersenspinsels. En wat blijkt? We zouden tijdens onze slaap het vaakst dromen over hoe we van een trap, berg of gebouw vallen. Maar liefst 39 procent van de ondervraagden gaf dan weer aan dat hun dromen vaak nog iets verder en vooral stouter gaan en dat ze in hun dromen weleens een nachtelijke escapade hebben met iemand die niet zijn/haar partner is.

Naakt rondlopen

Bij mannen zouden die erotische dromen nog iets vaker voorkomen dan bij vrouwen. Maar liefst 45% van hen zou weleens over seks met iemand anders dromen, terwijl dat percentage bij vrouwen zo’n 15% lager ligt. Gelukkig zijn de meeste dromen bedrog en is seks heus niet het enige waar we ’s nachts over durven te fantaseren. Swiss Sense liet daarom de 10 meest voorkomende dromen oplijsten:

  1. Vallen: 46,2%
  2. Seks met iemand die niet je partner is/was: 38,5%
  3. Achtervolgd worden: 34,7%
  4. Te laat zijn voor een belangrijke afspraak: 25,6%
  5. Weer op school zitten: 24,7%
  6. Falen voor een test of examen: 20,6%
  7. Vliegen: 18%
  8. Vechten met iemand die je kent: 15,1%
  9. Naakt zijn in het openbaar: 12,1%
  10. Uitvallende tanden: 11,8%

De kans dat jij al eens van seks met iemand anders droomde en/of dat je in de toekomst een erotische droom zal hebben, is dus best wel reëel. Maar wie speelt er dan samen met jou de hoofdrol in die seksdroom? Ook die vraag kwam in het onderzoek aan bod. De meesten van ons (19%) dromen, of we dat nu willen of niet, van overspel met een collega. 18% droomt dan weer over scheefpoepen met een ex en 13% zou ’s nachts fantaseren over vrijen met een beroemdheid. Benieuwd naar wat jouw seksdroom betekent? Wij zochten het uit.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '