Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De volgende editie van Rode Neuzen Dag vindt plaats in 2018.

Rode Neuzen Dag: de eerste twee OverKop-huizen openen hun deuren

Vorig jaar bracht de tweede editie van Rode Neuzen Dag – de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius – maar liefst 4.103.677 euro op. Met dit geweldige bedrag worden er vijf OverKop-huizen opgericht waar jongeren zich kunnen ontspannen, maar ook terechtkunnen voor psychologische hulp. En die eerste twee huizen zijn sinds dit weekend een feit!


Rode Neuzen Dag is ondertussen een echt begrip geworden in Vlaanderen. De actie waar VTM, Qmusic en Belfius hun vleugels onder zetten, bracht vorig jaar 4.103.677 euro op. Hallo kroket! Dankzij dat bedrag worden er vijf OverKop-huizen in Vlaanderen opgericht, één in elke provincie. De huizen in Genk en Oostende openden dit weekend voor de eerste keer hun deuren.

Officiële opening


Het OverKop-huis in Genk werd officieel geopend door minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V), nieuwsanker Stef Wauters en Kraantje Pappie.

‘Elk OverKop-huis biedt jongeren een thuis en vertrekt vanuit een vrijetijdsaanbod. Je kan er vooral toffe dingen doen zoals in een jeugdhuis. Zo worden jongeren niet meteen gelabeld als tieners met problemen. Wanneer ze willen, kunnen ze wel altijd beroep doen op professionele therapeutische hulp‘, vertelt Rode Neuzen Dag-ambassadrice Evi Hanssen.

Dat wil zeggen dat er in elk huis heel wat psychologen, orthopedagogen en therapeuten zullen rondlopen. Ook Peter Adriaenssens, kinderpsychiater en juryvoorzitter van het Rode Neuzen Fonds, is fan van het concept.

Het mooie aan OverKop is het ongedwongen gevoel van een jeugdhuis, gecombineerd met de mogelijkheid tot laagdrempelige psychologische hulp als je daar nood aan hebt.

Online platform


Wil je liever niet face-to-face met iemand praten over je problemen? Dan kan je ook surfen naar het platform overkop.be. Daar kunnen jongeren zelf video’s delen die hen al eens geholpen hebben of die hen inspireren. Maar er is ook een chatfunctie beschikbaar waar jongeren even hun hart kunnen luchten.

De OverKop-huizen in Gent, Mechelen en Tienen worden later dit jaar geopend.

Derde editie


Omdat de actie een geweldig succes kent, organiseren VTM, Qmusic en Belfius in 2018 de derde editie van Rode Neuzen Dag. Iedereen in Vlaanderen kan acties blijven organiseren en je kan jezelf hiervoor aanmelden op de site van de actie. Hopelijk halen we volgend jaar de kaap van 5.000.000 euro. Het zou mooi zijn!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '