Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sarah Comeau via Unsplash

Minder stress, beter immuunsysteem.

Vergeet forest bathing, plant bathing is de nieuwste trend om te ontstressen

Nieuw in Nederland en geïnspireerd op forest bathing: de Japanse trend plant bathing. Het is de nieuwste manier om je hartslag en bloeddruk te verlagen, je stresshormoon te verminderen en je immuunsysteem te verbeteren.


Wie deze week in Amsterdam komt, moet ongetwijfeld eens langsgaan bij de nieuwste Plant Bathing Studio. Van 15 tot en met 20 oktober kan je in de Haarlemmerstraat terecht voor een plantenbad om je helemaal op te laden met de kracht van planten. Voor amper één euro heb je de ruimte helemaal voor jezelf en kan je vijf minuten plant bathen. De deur gaat dicht en alleen jij begeeft je tussen de planten.

Minder stress, meer creativiteit


Waarom je dat precies zou doen? Planten zijn de zuurstof in ons drukke leven. De exemplaren met grote groene bladeren zorgen bijvoorbeeld voor een betere gemoedstoestand, reduceren stress en maken je creatiever. Wil je je concentratievermogen opkrikken? Haal dan een paar luchtzuiverende eyecatchers zoals de zamioculcas naar je werkplek.

‘We voelen ons lekkerder met planten om ons heen’, vertelt initiatiefneemster Monique Kemperman. ‘Wie een boswandeling maakt, komt sowieso met meer energie naar huis. Daar komt het hippe forest bathing vandaan. Onderzoek van NASA bewijst dat de lucht in een kamer gezuiverd wordt door planten. Bovendien worden we creatiever als er planten in de ruimte staan.’ Kan iemand het concept dan nu ook naar België brengen?

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '