Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Deon Black via Unsplash

Orgasmes zijn over het algemeen erg gezond én goede pijnstillers.

Menstrubation: of hoe soloseks pijnlijke maandstonden verhelpt

Margo Verhasselt

Die tijd van de maand, je maandstonden, je regels. Hoe je ze ook wil noemen: er is niemand die er echt naar uitkijkt. Van hoofdpijn tot krampen, er komen heel wat kwaaltjes bij kijken. Maar wist je dat ‘menstrubation’ het beter zou kunnen maken?

Oké, laten we beginnen bij het begin. Wat is menstrubation? Het woord zegt het bijna zelf. Het is een mengelmoes van menstruatie en masturbatie. En hoe wansmakelijk dat misschien ook zou klinken, het zou helpen om pijnlijke maandstonden te verzachten.

Het concept werd onderzocht door Lunette en Womanizer. Het eerste bedrijf produceert menstruatiecups, het andere seksspeeltjes. Voor het ‘Menstrubation Initiative‘ vroegen ze aan proefpersonen om gedurende zes maanden niet langer naar pijnstillers te grijpen bij pijnlijke regels. Wat moesten ze wel doen? Masturberen. Zo werd in de gaten gehouden wat de invloed was op hun pijnsensatie. En het resultaat? Vaker masturberen of een orgasme krijgen, zorgde effectief voor een verlichting in pijn.

Clusterhoofdpijn en masturberen

Maar masturberen zou niet alleen een heilige graal kunnen zijn voor al wie last heeft van pijnlijke regels. Een onderzoek van de International Headache Society bevestigt de bevindingen van de twee bedrijven. Zo zouden orgasmes krampen en clusterhoofdpijnen kunnen verminderen.

Menstrubation kan je regels niet veranderen en het effect kan soms maar eventjes aanhouden, maar het kan het proberen zeker waard zijn. Orgasmes zijn over het algemeen erg gezond en goede pijnstillers. Studies hebben aangetoond dat je door te vrijen je stresslevel én bloeddruk kan laten dalen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '