Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Permanent haarvrij en streelzacht

Permanente ontharing onder de loep

Is permanente ontharing echt wel zo permanent én pijnloos als men vaak laat uitschijnen? Kan iedereen het laten doen? En moet je er echt voor naar een expert of toch maar lekker doe-het-zelf? Hier de antwoorden! 

Principe

Een kop van enkele vierkante centimeters wordt op de huid geplaatst. Deze stuwt vervolgens een flits door je haartjes rechtstreeks naar je wortel. Deze lichtflits kan je vergelijken met een elastiekje dat men afschiet op je huid. Aangenaam is iets anders natuurlijk! Maar ja, wie mooi wilt zijn,…

Voor iedereen?

Spijtig genoeg werkt dit type van ontharing niet voor iedereen. Zo reageert een kleine tien procent slecht op deze behandelingen. Hieronder vallen mensen met blond,grijs of wit haar omwille van hun beperkte pigmentatie en mensen met een bruine huid, omdat deze onvoldoende contrasteert met de haartjes.

Welk toestel?

Er zijn tientallen toestellen voor permanente ontharing op de markt gaande van lasers, apparaten met lichtflitstechnologie enzovoort. Maar welk apparaat is het beste? Kijk hiervoor naar je huid en niet naar het toestel. Ga op zoek naar een toestel dat het beste bij jouw huid en haar past.

Eén behandeling én klaar?

Vergeet dat maar! Trap niet in deze verkoopspraatjes. Haar heeft namelijk groeifasen. Zo zijn er rust-, overgangs- en actieve fasen. Alleen de haren in de actieve fase bevatten het pigment rond de haarwortel.En aangezien pigment het doelwit is van de laser, kunnen we dus stellen dat er per behandeling ongeveer een 20 % van de haren behandeld worden. Er zijn dus meerdere sessies nodig.

Doe-het-zelf?

Begin er alstublieft nooit zelf aan en ga steeds ten rade bij een expert. Zo kan een fout ingesteld apparaat pijnlijke brandwonden en pigmentstoornissen teweeg brengen. En dan zit je daar met je toestel en een portie littekens. Bezin eer ge begint!

UV-stralen

Voor en na de behandelingen mag je niet zonnen of onder de zonnebank. Je huid moet namelijk zo bleek mogelijk zijn zodat het contrast met de haartjes groot genoeg is. En na de behandeling is je opperhuid lichtjes geïrriteerd waardoor je UV-licht best kan mijden. En véél,véél zonnecrème smeren!

Prijskaartje

De prijzen van permanente ontharing variëren enorm. Uitkijken geblazen dus. Vraag tijdens een gesprek met de expert meteen hoeveel sessies je ongeveer nodig zal hebben en wat dit zal kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '