Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Daarna gaat het alleen maar bergaf...

Op deze leeftijd zou je de meeste vrienden hebben

Onderzoekers hebben uitgezocht wanneer we op onze populaire piek zijn en het resultaat is vrij confronterend. Op 25-jarige leeftijd hebben we de meeste vrienden, om er daarna altijd maar meer en meer te verliezen. Slik.

Veel bellen = veel vrienden

 

Om tot die conclusie te komen, bekeken onderzoekers aan de universiteiten van Aalto (Finland) en Oxford (Verenigd Koninkrijk) de telefoongegevens van meer dan 3,2 miljoen Europese gsm-gebruikers. Ze stelden vast dat gebruikers van 25 jaar en jonger met meer mensen en langer bellen dan eender welke leeftijdscategorie en dat het telefoonverkeer gestaag afneemt na die leeftijd. Volgens de studie verkleint onze sociale cirkel tussen 25 en 45 jaar, blijft die dan ongeveer een decennium stabiel om vanaf 55 jaar alweer te krimpen. Daarnaast blijkt ook dat jonge mannen meer contacten hebben dan vrouwen, maar die tendens keert zich om vanaf 40 jaar.

 

Een kleine maar fijne vriendenkring

 

Hoewel een beetje confronterend, klinkt het besluit van de studie vrij logisch. De inkrimping van onze vriendenkring valt ongeveer gelijk met het moment waarop er voor velen enkele levensveranderende gebeurtenissen plaatsvinden. Een huwelijk of kind – lees: tijdsgebrek – zorgt er al snel voor dat we onze tijd eerder investeren in de sterke banden met een kleinere groep vrienden of familie. Eigenlijk kiezen we bij het ouder worden gewoon voor kwaliteit boven kwantiteit. Niets mis mee, als je 't ons vraagt.

 

 

Lees ook:

 

Bewezen: intelligente mensen hebben minder vrienden

 

Erger jij je mateloos aan taalfouten? Dit vertelt je taalnazisme over je persoonlijkheid

 

Bijna helft van de vrouwen kreeg nooit een verkeersboete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '