Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gabrielle Henderson via Unsplash

Lucht je hart en deel met ons (anoniem) je verhaal.

OPROEP: kreeg jij al te maken met online negativiteit, pestgedrag of bodyshaming?

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Hoewel sociale media een mooie plek zou kunnen zijn voor inspiratie, connectie en een glimlach, is er helaas ook wel heel wat negativiteit te vinden. Op platforms als Twitter, Instagram en Facebook doet nog steeds heel wat digitaal pestgedrag, hate speech en bodyshaming de ronde. Ben jij daar al mee geconfronteerd geweest? Dan horen we graag jouw verhaal.

Van homofobe uitspraken, over racistisch getinte reacties tot bodyshaming: het zijn allemaal negatieve of haatdragende boodschappen die we op sociale media helaas nog steeds tegenkomen. We zien het graag anders, want cyberpesten en ander negatief gedrag online kunnen serieuze gevolgen hebben voor je mentale gezondheid.

Om het bewustzijn rond negativiteit op sociale media te vergroten, zijn we op zoek naar (anonieme) getuigenissen. Ben jij al geconfronteerd geweest als slachtoffer of als omstander met cyberpesten, hate speech, bodyshaming of een andere vorm van negativiteit via het internet? Deel dan je verhaal met je leeftijd en eventueel je naam, en stuur het door naar naomi.ghyssaert@flair.be.

Meer oproepen vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '