Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Herken jij het probleem?

ONDERZOEK: 4 op de 10 ouders slapen minder dan 6 uur per nacht

Loop jij er ook soms als een zombie bij omdat je je overdag bekommert over de zorg van je kinderen en ’s nachts geen oog dichtdoet? Geen paniek, je bent zeker niet alleen. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat veel ouders extra vermoeid rondlopen.


Het komt steeds vaker voor dat jonge ouders kampen met een energietekort. Daarom werkte Supradyn Energy in samenwerking met de blog Mama Baas een enquête uit. Maar liefst 550 mensen vulden deze vragenlijst in.

Wat blijkt? 52 % van de mama’s en papa’s is vooral op specifieke momenten, zoals tijdens de schoolvakanties of in de winter, extra vermoeid. Maar dat is nog lang niet alles, want 46 % van de ouders voelt een impact op zijn of haar energiepeil door de dagelijkse zorg voor de kinderen.

Goede nachtrust


We moeten helaas niet ver gaan zoeken naar de oorzaak van deze verminderende energie, want 4 op de 10 ouders slapen minder dan 6 uur per nacht. Het is een cliché, maar je nachtrust is ontzettend belangrijk. Om dan toch wakker te blijven tijdens de dag, gebruiken de meeste ouders dezelfde methodes. Voor 54 % van de ondervraagden doet een goed ontbijt wonderen, 44 % zoekt toevlucht tot koffie en 39 % krijgt extra energie dankzij een goede babbel met vrienden of vriendinnen.

Energie komt in golven. Op sommige dagen kan ik bergen verzetten, op andere dagen ben ik al blij dat ik de avond haal. – Sofie Vanherpe

Tips


Sofie Vanherpe, blogster van Mama Baas en trotse mama van Emma (8) en Ava (5), deelt naar aanleiding van het onderzoek graag haar tips om energiek te blijven.

  • Blijven bewegen. Je zal beter slapen, hebt minder stress en je energiepeil krijgt een boost dankzij een goede sportsessie. Twee keer per week alles losschudden is aan te raden.
  • Eet gezond. Te veel suiker is niet goed voor je weerstand. Het is belangrijk om genoeg vitaminen binnen te krijgen. Af en toe iets zoets smaakt dan ook dubbel zo lekker.
  • Neem genoeg rust. Verplicht jezelf om op tijd te gaan slapen en neem door de dag ook 5 minuutjes rust. Heb je je to-dolijstje niet helemaal afgewerkt? Ontspan even, die lijst gaat heus niet lopen.


 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '