Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Bikinishoots doe ik niet. Dat staat mijn geloof niet toe.’

Officiële fotografe Miss België is diepgelovig en noemt zichzelf ‘Jezus’ bruid’

Selina De Maeyer (30) noemt zichzelf ‘Jezus’ bruid’ en wil graag toetreden tot de Orde der Maagden. Tegelijkertijd is ze de officiële fotografe voor Miss België. Al weigert ze bikinifoto’s te maken. ‘Dat staat mijn geloof niet toe. Ik ga liever op zoek naar het meisje áchter de make-up.’


Geen missverkiezing zonder bikinishoots, maar niet voor Selina De Maeyer (30). De Antwerpse fotografe vertoeft momenteel in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh waar ze de dertig misskandidates voor 2018 volgt. Maar wanneer de meisjes in bikini moeten poseren, maakt ze zich uit de voeten. ‘Het voelt niet prettig om meisjes te fotograferen in bikini of lingerie, dus dat doe ik niet’, vertelt De Maeyer vandaag in ‘Het Laatste Nieuws’.

Soms vraag ik de kandidates om hun lipstick af te vegen. Ik wil door mijn lens in hun ziel kijken.


Darline Devos, de organisatrice achter Miss België, ontdekte het werk van de diepgelovige fotografe bij toeval op een expositie. Het duurde even voordat De Maeyer toestemde, maar sinds enkele jaren is ze de officiële Miss België-fotografe.

De Maeyer wil naar eigen zeggen de échte vrouw tonen wanneer ze fotografeert. ‘Soms vraag ik de kandidates zelfs om hun lipstick af te vegen. Ik wil door mijn lens in hun ziel kijken.’

Verloofd met Jezus


De fotografe, op wiens Instagramaccount God nooit ver weg is, noemt zichzelf ‘Jezus’ bruid’. Ze draagt zelfs een zilveren ring (zichtbaar op onderstaande Instagramfoto) die haar verloving met Jezus symboliseert. De Maeyer wil dan ook niets liever dan toetreden tot de Orde der Maagden. Ze noemt het zelfs haar levensdoel. ‘Ik mag toetreden zodra de bisschop mij klaar acht’, aldus De Maeyer.

Wat is de Orde der Maagden?


Wie toetreedt tot de Orde der Maagden legt zich erop toe haar leven te leiden als ‘Godgewijde maagd’. ‘De gewijde maagden tonen aan de Kerk en aan de wereld dat Christus het centrum is van elk christelijk leven, en dat de persoonlijke liefdesverbondenheid met Hem voorrang heeft op elke andere band, zij hij familiaal of sociaal’, schreef kardinaal Godfried Danneels in het voorwoord bij het boek van kanunnik Simonet ‘De Heer neemt u tot bruid’.

De liefde voor Christus gaat vóór alles. Tot in hun lichaam toe getuigen de maagden dat Christus op de allereerste plaats komt.


‘De liefde voor Christus gaat vóór alles. Tot in hun lichaam toe getuigen de maagden dat Christus op de allereerste plaats komt. Hij gaat vóór elke andere prioriteit. Jezus is het waard bemind te worden om Hem zelf en om Hem alleen. Want elke huwelijksrelatie vindt haar zin en voltooiing uiteindelijk in dit geestelijk huwelijk.’

Bron: HLN en Kerknet


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '