Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Siam olie

Masseren zoals de Thaise monniken

Een nieuw olie uittesten die zowel geschikt is als massageolie en huidverzorging? Dat moet je me geen twee keer vragen!

Vol enthousiasme open ik het flesje Siamolie en word ik aangenaam verrast door een geur van bloeiende jasmijn. Dit begint goed!

Ik start met het gebruik als huidverzorging, volgens het flesje en de website (www.siamolie.be) mag je het voor alles gebruiken en zelfs op je gezicht smeren.Dat is me net iets te ver gegrepen. Uit angst een glimmend gezicht te krijgen, wat helemaal niét glamour is, start ik met handen, armen en benen.

Hoe giet je die olie het beste uit? Handig is het in ieder geval niet, er zit geen doseerdopje op en binnen de kortste keren zit ik te smossen met té veel olie in één keer. Maar het voelt wel heel aangenaam aan en trekt vrij snel net genoeg in mijn huid, zonder een vette indruk achter te laten. Alleen lijkt de geur mij nu wel net iets te sterk om te combineren met mijn parfum, dan maar zonder de deur uit. Het duurt toch een paar uur voor de geur verdwijnt (of word ik hem zo gewoon dat ik hem niet meer ruik?).

’s Avonds komt mijn vriend op bezoek en ik trakteer hem bij het slapengaan op een rustgevende rugmassage met deze olie.

Net zoals deze ochtend vind ik het wat moeilijk om de olie te doseren, maar het is wel perfect als massage-olie. Het trekt net genoeg in om een tijdje verder te kunnen zonder het gevoel te hebben dat je uren gaat moeten masseren vooralleer zijn rug niet meer op sardine in blik lijkt.

Hij is in ieder geval overtuigd en totaal ontspannen valt hij in slaap. En de volgende ochtend geurt heel de slaapkamer nog steeds lekker naar Jasmijn.

Positief :

  •  heel aangename textuur
  •  trekt makkelijk in en houdt de huid lang gehydrateerd

Negatief :

  •  de sterke geur kan voor sommigen te straf zijn, vooral voor mannen die dan de hele dag naar Jasmijn ruiken, lijkt het me minder aangewezen als huidverzorging.
  • geen doseerdop wat het uitgieten moeilijk maakt en de fles wordt zo heel snel vettig

Weet je wat? Probeer het gewoon zelf en laat ons weten wat jij ervan vond!

(tekst & foto: Stéphanie)

 

Partner Content

' ' ' '