Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

9 manieren om gezonder te leven als je sporten haat

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Gezonder gaan leven als je sporten haat, is dat überhaupt mogelijk? horen we je luidop denken bij het lezen van bovenstaande titel. Wel, ja! Deze 9 tips helpen je alvast op weg richting een gezonde(re) levensstijl.

Halveer je porties


In vergelijking met pakweg 100 jaar geleden eten we vandaag de dag veel meer. Te veel zelfs. Probeer daarom je porties te halveren. Vries de rest in of bewaar het in de ijskast voor de volgende dag. Geef jezelf minstens 30 minuten de tijd om je maaltijd te verteren. De kans is groot dat je die andere helft niet eens zal missen.

Neem een hond


Beweeg je niet genoeg? Een hond verplicht je om minstens eenmaal per dag het huis te verlaten. Let wel: hoe groter de hond, hoe langer (en actiever) de wandelingen. Maar wie kan er nee zeggen tegen zo’n lief snoetje?

Vervang boosdoeners door gezonde alternatieven


Bepaalde voedingsmiddelen volledig uit je eetpatroon schrappen is vragen om vreetbuien. Vervang daarom de ingrediënten die het minst ‘opvallen’ door gezonde(re) alternatieven. Agave in plaats van suiker, kokosolie in plaats van boter, etc.

Hydrateer alsof je leven ervan afhangt


Hydrateren, hydrateren, wie z’n best doet zal het leren. We’ve said it before and we’ll say it again: genoeg water drinken doorheen de dag is cruciaal wil je een gezonde levensstijl hanteren. Water bevordert niet alleen je spijsvertering, het zorgt ook voor een gezonde huid, geeft je energie én voorkomt hoofdpijn. Winning!

Tover je sportuurtje om tot girls night


Buiten misschien in bed is er voor jou niets zo vreselijk als puffen en zweten. Al zéker niet in een zaal met 30 vreemden. Dé oplossing? Trommel je besties op en neem samen een tienbeurtenkaart yoga/pilates/zumba/you name it. Zweten is al véél minder erg wanneer je het met je besties doet. Tijdens de les lachen jullie je een kriek met elkaar en achteraf gaan jullie samen iets drinken. Geniaal!

Start met Meatless Monday


Voor jou is een salade geitenkaas niet compleet zonder spekjes en frieten zonder stoofvlees vind je ook maar niets. Helemaal oké! Maar eenmaal per week geen vlees eten moet lukken, toch? Door vlees te skippen ben je geneigd om je bord te vullen met meer gezonde dingen zoals groenten, quinoa, peulvruchten, etc. Dat is althans het doel. Het proberen waard!

Introduceer het begrip ‘walk & talk’ op de werkvloer


Kom je bij lange niet aan die 10.000 stappen per dag? Vraag je baas en collega’s om het concept ‘walk & talk’ te introduceren op de werkvloer. Concreet: hou je meetings al wandelend. Ook een goede manier om meer te bewegen: ban interne mails en neem de trap naar een verdieping hoger of lager wanneer je iets wil vragen aan een collega. Elke stap telt!

Word de koningin van de smoothies


Dé manier om razendsnel een grote dosis vitaminen binnen te krijgen? Smoothies! Zeker als je geen fan bent van al wat groen ziet. Zo is een smoothie de ideale manier om bijvoorbeeld groenten zoals spinazie, boerenkool, selder en komkommer naar binnen te spelen zonder dat je ‘t merkt. Mix met amandel- of kokosmelk, banaan, (diepvries)frambozen en wat chiazaad, en je hebt het perfecte ontbijt (on the go).

Stel een doel voor ogen


Indien motivatie jouw probleem is, kan het helpen om jezelf een doel te stellen. Of dat nu een marathon lopen is om Kom op tegen Kanker te steunen of tijdens het joggen ook aan ploggen te doen (vuil oprapen terwijl je loopt): zet je in voor iets wat niet alleen een impact heeft op je gezondheid, maar ook op je geluk.

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '