Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Last van hooikoorts? Kus dan vaker je lief

Krijg je tijdens de lentemaanden last van niesbuien en tranende ogen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk hooikoorts. Naast een verfrissende gin-tonic blijkt nu dat kussen ook een uitstekende remedie is tegen de klachten.


Volgens Japanse onderzoekers helpt een flinke make-out sesh om de symptomen van hooikoorts te verminderen. Voor de studie werd aan 24 koppels – waarvan beide partners last hadden van hooikoorts – gevraagd om gedurende 30 minuten te kussen. Zowel voor als na de zoensessie werd hun bloed gemeten.

Histamine


Wat bleek? Na het kussen waren de proefpersonen meer ontspannen en hadden ze minder histamine in hun bloed. Histamine is een chemische stof die zich hecht aan bepaalde zenuwuiteinden en allergische reacties zoals jeuk en niesbuien veroorzaakt.

Voor de singles onder ons die niet meteen iemands knappe snoet ter beschikking hebben om de theorie op te testen, geeft dokter Yves nog meer tips.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '