Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty via Unsplash+

Van een creativiteitsboost tot een zalig zelfzorgmomentje.

7 redenen waarom je die welverdiende koffiepauzes wil koesteren

Dewy De Leeneer

Het is vandaag een hoogdag voor de koffieliefhebbers: Wereld Koffiedag! Naast keitoffe tattoos voor koffiefanaten en heerlijke TikTok-receptjes met koffie, belichten we graag een ander pluspunt van de drank: de koffiepauzes. En of je nu wel of niet graag koffie drinkt: wij geven je zeven redenen waarom je die welverdiende koffiepauzes wil koesteren.

Koffiepauzes zijn niet alleen een welverdiende onderbreking van je drukke dag, maar ze hebben ook echt voordelen voor je fysiek en mentaal welzijn. Maar let op: drink met mate!

Verbeterde productiviteit.

Een van de meest voor de hand liggende redenen om die koffiepauzes echt wel te nemen, is dat je er productiever van wordt. Een korte koffiepauze kan er al voor zorgen dat je concentratie opnieuw op peil is én dat je minder vermoeid bent. Of dat nu met of zonder koffie is, die korte breaks doen wonderen.

Minder stress.

Een momentje van ontspanning op een drukke dag: wie wil dat nu niet? Even weg van je bureau en kunnen genieten van een kopje koffie – of een theetje, of een fris glas water – kan je helpen op stress te verminderen en je geest opnieuw wat te verfrissen. Probeer tijdens je koffiepauzes ook altijd even diep adem te halen en tot rust te komen.

Babbeltje slaan.

Koffiepauzes zijn de ideale sociale gelegenheden! Je kan er even bijpraten met collega’s en een babbeltje slaan over hoe het gaat met je überschattige kat of wat je weekendplannen zijn. Zolang je maar niet over het werk praat, je brein wil die koffiepauzes daar écht niet aan besteden.

Creativiteitsboost.

Als je vastzit bij een creatieve taak, kan het een goed idee zijn om even een coffee break te nemen en je gedachten opnieuw wat vrij te laten. Nieuwe ideeën komen op de meest onverwachte momenten én koffie kan daarbij een bron van inspiratie zijn! Of het nu die heerlijke geur van gemalen koffiebonen is die je gedachten doen stromen of je collega die je een verrassende ingeving bezorgt.

Momentje voor jezelf.

Neem je die welverdiende koffiepauze liever alleen? Zie het dan als een zelfzorgmomentje. Je kan je koffie meenemen naar buiten en een paar minuten een frisse neus halen of een hoofdstuk lezen uit dat boek dat je maar niet kan wegleggen. Win-win!

Betere werksfeer.

Geef eerlijk toe: iedereen is toch net een tikkeltje gelukkiger na een korte pauze? Je hoeft je werk helemaal niet lang te laten liggen, maar een paar minuutjes je gedachten verzetten doet al veel aan je humeur. En als je collega’s even harde koffiefans zijn als jou, dan herkennen ze het fantastische gevoel van een warme kop koffie op een intense werkdag wel. Puur genieten!

Gewoon genieten.

Dat brengt ons tot de laatste en misschien wel belangrijkste reden: gewoon genieten. Soms moet je het niet verder zoeken. Koffie is een geschenk voor de zintuigen en het nemen van zo’n koffiepauze is dus wel echt een momentje van ontspanning. Gewoon doen dus! Of het nu met een koffie in je hand is, een warme choco of een fruitsapje.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '