Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Is topless zonnen out?

Zonder topje zonnen op het strand was lang bon ton. Zeker toen Brigitte Bardot in de jaren zestig haar bikinitopje aan de kapstok hing en ze zich trots met blote borsten aan de Franse rivièra neervlijde. Maar dat is blijkbaar passé. Steeds meer vrouwen houden dat bikinitopje aan. En daar hebben Facebook, Miley Cyrus en huidkanker iets mee te maken.

Het was hét teken van emancipatie, maar vandaag is topless zonnen zoals Brigitte Bardot in de jaren zestig deed, niet meer zo in. Toch zeker niet in Frankrijk, dat blijkt uit het zomerissue van de Franse Elle.

 

 

Brigitte Bardot

 

Een logisch gevolg van het feit dat we overal met bloot om de oren worden geslagen? Zelfs in de videoclips van Miley Cyrus? Vroeger was bloot sexy, nu associëren we het met losbandigheid en de pop-porn cultuur. Bovendien is er ook Facebook. Hoeveel foto's worden er op een dagje strand niet genomen? Getagd worden met je blote borsten terwijl je schoonouders en je baas op Facebook zitten? No thanks!

 

 

Miley Cyrus

 

Wat ook meespeelt, is het feit dat we ons meer en meer bewust worden van de gevaren van huidkanker, een van de snelst stijgende kankers in Europa. Topje aan dus, safety first. 

 

Het einde van topless zonnen op het strand? Misschien wel. Wat denken jullie? Houden jullie dat topje liever aan of niet? 

 

 

 

Of het nu met of zonder topje is, zonnen blijft heerlijk. Al kan het ook wel goed fout lopen. Kijk maar naar deze celebs.

 

En naakt zonnen is dan misschien wel not done, naakt slapen wél! 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '