Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wettelijk | Werk

Is dit modellenbureau betrouwbaar?

Ik heb een modellenbureau gevonden maar ik weet niet of het betrouwbaar is. Ik zou gedurende acht maanden een modellenopleiding moeten volgen en hiervoor elke maand tachtig euro moeten betalen. Ik vind dat wel duur. Wat denken jullie hiervan?(

We denken dat dit niet zo’n betrouwbaar bureau is. Zij kunnen je niet garanderen dat je na de opleiding effectief opdrachten zult krijgen als model. En ondertussen ben je wel een hoop geld kwijt. Zo’n bureaus verdienen vooral aan die lessenreeksen: ze nemen veel kandidaten aan, weigeren bijna niemand, juist omdat ze uit die lessen veel inkomsten halen. Het diploma dat je makkelijk verkrijgt is waardeloos wanneer je daarna geen opdrachten krijgt, dit is juist heel teleurstellend. Naast modellenopleidingen zijn ook een hoog inschrijvingsgeld en dure fotosessies onprofessionele praktijken. Wanneer je inschrijvingsgeld betaalt, ben je alleen maar in het bestand opgenomen, dat betekent niets naar opdrachten toe. En aan dure fotosessies verdienen agentschappen omdat ze een premie opstrijken voor elke persoon die ze naar een welbepaald fotograaf doorsturen waarmee ze een akkoord hebben.

Er zijn ook andere bureaus. Die verdienen aan opdachten en niet aan inschrijvingen en opleidingen, en zo hoort het. Betrouwbare bureaus nemen alleen kandidaten aan waarin ze echt geloven. Het zijn agentschappen die de kosten van bijvoorbeeld fotoshoots zelf betalen en hun modellen al doende het werk aanleren en veel opdrachten krijgen. Een goed modellenbureau werkt als een soort interimbureau: zij bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekende modellen. Het is maar wanneer modellenbureaus niet veel klanten hebben dat ze proberen inkomsten te halen uit andere bronnen.

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '