Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zie je wel ;-)

AHA: daarom moet je juist wél met je hond in bed slapen

Het blijft een punt van discussie: mag je hond in bed slapen of hou je je trouwe viervoeter liever buiten de slaapkamer? Het is zó gezellig, maar niet zo fris. Maar uit recent onderzoek blijkt nu dat samen slapen met je viervoeter allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee zou brengen. Ha!

Een hond in bed maakt je rustig


Het is algemeen bekend dat honden een kalmerende uitwerking op ons hebben en zelfs depressiviteit kunnen verminderen. Wanneer je hond in de slaapkamer mag komen, kan hij je dus helpen ontspannen na een lange en stressvolle werkdag.

Het geeft je een veilig gevoel


Sinds jaar en dag hebben mensen waakhonden, en dat is niet zomaar. Ook al is jouw kleine keffer misschien niet de meest ideale hond om gevaar op afstand te houden, met zijn aanwezigheid voel je je wellicht wel een stuk veiliger wanneer je alleen thuis bent.

Je kan beter slapen


Studies wijzen uit dat de rustige ademhaling en regelmatige hartslag van een hond een kalmerend effect op ons hebben. Hierdoor zou je sneller in slaap vallen en minder lang liggen piekeren.

Het versterkt de band met je huisdier


Er is nog een groot voordeel. Het is bewezen dat samen slapen met je hond voor een sterke(re) band met het beestje zorgt. En laten we eerlijk zijn: het is toch gewoon heel gezellig om met je hond in bed te kruipen?

 

https://giphy.com/gifs/javHxbM3JgrcY

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '