Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wist je bijvoorbeeld dat oolongthee de vetverbranding stimuleert?

SKIP DE WINTERDIP: 13 übergezonde tips van foodie Ellen Kegels

Naar jaarlijkse gewoonte storten wij ons in de winter op heel veel eten en lange couchpotatoavonden. Dat kan volgens healthy foodie Ellen Kegels beter. Vol energie en zonder dip de winter door? Dat doe je zo.


Ellen Kegels runt haar eigen knitwearlabel LN Knits. Ze is al jaren een healthy foodie. Die tweede passie werd een tijdje geleden vertaald in een eigen kookboek: #LN-fairfood.

Ontbijt met proteïnen = hongervrije voormiddag


‘Ik start mijn dag meestal met een chiapudding (boordevol proteïnen) die ik de avond voordien heb gemaakt. Ik vul een kommetje met rijstmelk (= licht verteerbaar!) en voeg er twee tot drie eetlepels chiazaad aan toe. De zaadjes zwellen op, waardoor je dus een smeuïge pudding krijgt. De volgende ochtend voeg ik er meestal nog wat gedroogd fruit aan toe. Heb je vaak last van constipatie? De chiazaadjes stimuleren je maag- en darmwerking. Heel handig: ze zijn tegenwoordig in bijna elke supermarkt te koop.’

Drink oolongthee


‘Ik drink per dag twee tot drie koppen oolongthee, omdat die kruidendrank de vetverbranding stimuleert. Je vindt hem in de theespeciaalzaak en bij Dille & Kamille.’

Ga voor noten en spinazie


‘Rond 10u eet ik meestal een handje walnoten. Wanneer ik niet on the go ben, ruil ik mijn noten ook weleens voor een bakje rauwe spinazie met olie en zout. Allebei gezond, vullend én kankervoorkomend.’

Help, ik geef een etentje!


Ceviche is mijn succesrecept. Ik meng kabeljauw, gekookte garnalen, sint-jakobsvruchten en inktvis in een kom met het sap van drie limoenen. Daarna voeg ik er hete pepers en koriander aan toe. Tot slot werk ik af met kokosmelk, mango, passievrucht, geroosterde sesamzaadjes en sojasaus.’ Zelf aan de slag? Wij deelden een tijdje geleden het volledige recept op onze site.

Reset je lijf langzaam


‘Je kan niet over één nacht ijs gaan. Vervang stilaan die zware pasta met room door een gezonde maaltijd, bijvoorbeeld gegrilde vis met rijst en groenten. Je zal merken dat je beter in je vel zit.’

Saai bord groenten? Voeg olie toe!


‘Ik ben een grote fan van de oliën van het Antwerpse label Migino. De smaak is fantastisch, helemaal anders dan die van een fles olie uit de supermarkt. Ik ben dol op hun lijnzaad- en pompoenpitolie.’

Zoek inspiratie


‘Het gevaar is dat wanneer je in een gezonde routine terechtkomt, je inspiratie na een tijdje opraakt en je dus weer vervalt in oude gewoontes. Wanneer ik inspiratie zoek, blader ik meestal door een van de kookboeken van Rens Kroes of surf ik naar Green Kitchen Stories.’

Chips zonder schuldgevoel


‘Ik ben dol op chips, maar om er zonder schuldgevoel van te kunnen genieten, maak ik een gezonde variant met boerenkool in de oven. Online vind je veel goede recepten.’

Zondigen mag


‘80% van de tijd eet ik gezond. Die andere 20% mag ik zondigen. Ik eet elke dag een beetje chips, maar niet de hele zak.’

Sla je lunch nooit over


‘Tegenwoordig ben ik helemaal into mijn omeletjes: drie eiwitten, spinazie en tomaat. Om mijn zoutinname een beetje te beperken, vervang ik zout door gedroogd zeewier. In de biowinkel koop je dat in een handige pepermolen.’

Water tegen de honger


‘Ons lichaam weet niet altijd goed het verschil tussen honger en dorst. Meestal heb je nood aan meer water als je heel hongerig bent.’ Hier vind je drie recepten die je motiveren om meer water te drinken.

Geef op restaurant het broodmandje terug


‘Op die manier kan je die lege calorieën alvast niet binnenspelen en kom je niet in de verleiding om het brood – vaak onbewust – helemaal op te smikkelen.’

Maandstonden vragen om juice


‘Maak een sapje van selder, appel, komkommer en munt om je lichaam weer in balans te brengen. Het werkt ontgiftend en vochtafdrijvend.’

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '