Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Benieuwd naar het resultaat?

Flair test uit: 1,5 liter water per dag (UPDATE)

Elke week test iemand van onze redactie iets uit. Deze week was webredactrice Sandie aan de beurt. Ze dronk een hele week enkel water, in plaats van frisdrank. Benieuwd hoe ze het er vanaf heeft gebracht?

Maandag:

Flair test uit

Alle begin is moeilijk, toch? Mijn maandagochtend beginnen zonder een glaasje multivruchtensap bevalt me niet. Oké, fruitsap bevat veel suiker, maar hoe ongezond kan multivruchtensap nu eigenlijk zijn? De naam zegt het toch zelf: mul-ti-vruchten! Volle goede moed vertrek ik naar het werk en zet ik mijn waterfles naast mij op mijn bureau. Zonder succes. Tegen de middag heb ik nog maar twee slokken van mijn fles gedronken (ik overdrijf niet). Hoeveel is dat trouwens, 1,5 liter water? Dit gaat me nooit lukken. Tijdens de lunch kap ik alles uit mijn fles naar binnen en begin ik aan mijn tweede fles. Tegen het einde van de dag lijkt ze nog steeds even vol. Mijn collega Isa heeft een grotere fles én ze heeft al meer gedronken dan mij. Deprimerend #sadface.

 

Dinsdag:

Buikpijn! Ik heb ontzettend veel buikpijn. Mijn buik voelt aan als een waterton en ziet er momenteel ook zo uit. Gelukkige kan ik dit nog verstoppen onder mijn bureau én met de hulp van een loszittend topje mét flamingo’s (niet onbelangrijk). Kan er iemand mij vertellen waarom mijn buik op ontploffen staat? Mijn buik is zo’n grote hoeveelheid water duidelijk niet gewoon. Of zijn mijn nieren eindelijk terug in gang geschoten? Ik heb bovendien ook superveel zin in Cola Light of een warme chocomelk uit de automaat. Helaas mag dat niet. Terwijl er naast mij een heerlijke koffie staat te dampen en ik een bureau verder een blikje Cola hoor opengaan. Met veel tegenzin neem ik nog een slokje van mijn waterfles.

 

Woensdag:

Flair test uit

Mijn buikkrampen zijn verdwenen. Hoera! Wel heb ik een helse nacht achter de rug. Op mijn buik slapen was met mijn overvolle buik echt onmogelijk. Bovendien was mijn kat ook héél de tijd aan mijn deur aan het krabben, maar dat is naast de kwestie. Als het middag is, sta ik voor een groot dilemma. Samen met de andere webbies gaan we heerlijk lunchen in Mechelen. Bestel ik een glas water of ga ik voor een lekkere frambooslimonade met munt? Het antwoord op deze vraag kunnen we allemaal raden. Superlekker en ik zou zo nog een tweede glas kunnen drinken. Ach ja, je moet jezelf af en toe toch ook eens iets gunnen toch? #cheatday

 

Donderdag:

Het einde is in zicht. Al moet ik zeggen dat ik er eigenlijk geen moeite meer mee heb. Het water drinken gaat vlotjes. Na een bezoekje aan de fitness is mijn dagelijkse hoeveelheid water helemaal naar binnen. Is het stom dat ik een beetje trots ben op mezelf? Nee, vast niet. Ik ben ook niet meer jaloers als mijn mama tijdens het avondeten een blikje Cola Light drinkt. Good job! Ja, ik heb mezelf net een compliment gegeven. Hé, het is oké om dat af en toe eens te doen.

 

Vrijdag:

flair test uit

Mijn goede gewoonte is duidelijk een blijvertje al is 1,5 liter water per dag écht wel veel. Ik neem me voor om vanaf nu altijd mijn waterfles mee te nemen. Heb ik bepaalde veranderingen opgemerkt? Nee, niet echt. Mijn huid ziet eruit zoals normaal en ik ben ook niet afgevallen (helaas). Als ik een goede tip mag geven voor wie niet graag water drinkt: koop een waterfles met fruitfilter. Dit heeft mij serieus geholpen om meer water te drinken én het smaakt bovendien niet echt naar water. Mijn favoriete combinatie? Limoen gecombineerd met wat muntblaadjes. Het smaakt superfris en het is bovendien écht lekker. Een aanrader!

 

Nog meer uitgetest:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '