Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© saggysara

De juiste pose, goed licht en een beetje fotoshop maken een wereld van verschil.

Fitgirl Sara toont hoe nep Instagram vaak is

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Als we Instagram mogen geloven, dan heeft iedereen een perfect lijf, een droomhuis, een waanzinnig knappe vriend en een belangrijke job. Fitgirl Sara doorbreekt deze bubbel met haar grappige posts.


We brachten eerder al artikels over vrouwen die sociale media gebruiken om de realiteit te tonen in tegenstelling tot de miljoenen mensen die enkel perfecte foto’s posten die een nep droombeeld schetsen. Wij kunnen persoonlijk niet genoeg krijgen van die eerste categorie en daarom stellen we jullie graag Sara voor.

De tweeëntwintigjarige fitgirl Sara Puhto uit Finland is een boegbeeld voor body positivity. Ze gebruikt haar Instagrampagina om mensen te leren houden van hun eigen lichaam. ‘Een buikje hebben, is doodnormaal’, aldus Sara. ‘De samenleving steekt het idee in ons hoofd dat het slecht is, dat we ons er onzeker over moeten voelen en dat we er het best alles aan doen om dat beetje vet weg te krijgen.’

‘Iedereen heeft vetrolletjes’


‘Iedereen heeft vetrolletjes en daar is niks mis mee’, gaat ze verder. ‘Het verandert niets aan je intelligentie, competenties of persoonlijkheid. Je bent goed zoals je bent.’ Ze houdt het niet bij deze mooie woorden, want ze gebruikt zichzelf als levende bewijs van haar overtuiging.

Met grappige voor-en-na-foto’s toont Sara dat je enkel met behulp van een beetje fotoshoppen, goede belichting en de juiste pose er helemaal anders kan uitzien. Die zogezegd mooiste foto post iedereen natuurlijk op Instagram, terwijl zij ook de realiteit achter die ‘perfectie’ of momentopname laat zien.

Voor velen is Sara een groot voorbeeld, en de vrouw heeft dan ook meer dan 300.000 volgers op Instagram. En dat zonder zich voor te doen als iemand anders, maar door gewoon lekker zichzelf te zijn. Amen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '