Home celebs TOP 10: deze influencers hebben ons dit jaar het meest beïnvloed op...

TOP 10: deze influencers hebben ons dit jaar het meest beïnvloed op Instagram

Nummer 1 kan je waarschijnlijk al raden...

Heb jij weleens je activiteiten stilgelegd om vervolgens het internet af te schuimen op zoek naar dat ene paar schoenen dat die influencer op Instagram droeg? Compleet normaal. Sociale media barsten immers van de invloedrijke celebrity’s en fashionqueens die ons zin doen krijgen om hun volledige outfit te copy-pasten op ons lichaam. Benieuwd welke influencers jou het afgelopen jaar het meest hebben geïnspireerd? Wel, dit zijn ze.

Het onlinemodeplatform Lyst publiceerde het Year in Fashion Report 2018, met daarin dé Insta-brands van het jaar, de meest trending items en de invloedrijkste influencers. Om de top 10 te bepalen, analyseerde Lyst de posts van de 50 belangrijkste sterren op Instagram en de invloed die ze hadden op de verkoop van bepaalde merken of items.

1 / 10
10. Ariana Grande
9. Rihanna
8. Blake Lively
7. Chiara Ferragni
6. Serena Williams
5. Beyoncé
4. Cardi B
3. Meghan Markle
2. Kim Kardashian
1. Kylie Jenner
10. Ariana Grande
10. Ariana Grande

Met meer dan 130 miljoen volgers op Instagram heeft Ariana Grande duizenden zoeksessies naar merken zoals Reebok, Burberry en Vera Wang gegenereerd. Bovendien heeft de ster er volgens het rapport eigenhandig voor gezorgd dat de verkoop van oversized hoodies met 130 % is gestegen.

9. Rihanna
9. Rihanna

Vorig jaar was Riri de meest invloedrijke fashion-influencer, maar dit jaar focuste ze voornamelijk op het groot maken van haar make-upmerk Fenty en haar lingeriemerk Savage X Fenty.

8. Blake Lively
8. Blake Lively

Yep, she’s still got it. Het crèmekleurige maatpakje dat Blake droeg tijdens de tour van ‘A Simple Favor’, ontketende de week nadien maar liefst 4000 zoeksessies naar Ralph Lauren.

7. Chiara Ferragni
7. Chiara Ferragni

We kunnen niet zeggen dat we verbaasd zijn. Chiara Ferragni’s legendarische ‘Ferragnez’-huwelijk werd op de voet gevolgd door haar 15 miljoen volgers en ook internationale media konden het niet laten om er massaal over te schrijven. In de week die volgde op het huwelijksfeest werd er 109 % keer meer gezocht op ‘Dior’.

6. Serena Williams
6. Serena Williams

Ja, dat lees je goed. Serena’s Off White x Nike-outfit tijdens de US Open zorgde ervoor dat er massaal gezocht werd op ‘black tennis skirts‘ en ‘black tennis dresses‘.

5. Beyoncé
5. Beyoncé

Queen Bey stond dit jaar als eerste zwarte vrouw tussen de headliners van Coachella. De op maat gemaakte gele cropped sweater van Balmain die ze droeg, zorgde ervoor dat het aantal zoeksessies naar Balmain-hoodies met 58 % steeg.

4. Cardi B
4. Cardi B

Cardi B was waarschijnlijk het meest gespotte gezicht op de front row tijdens de Fashion Weeks. Ze genereerde ontzettend veel zoekacties naar vrijwel iedere designer van wie ze een outfit droeg. Ook het budgetproof merk FashionNova had baat bij de steun van de rapper.

3. Meghan Markle
3. Meghan Markle

Het ‘Meghan-effect’ zorgde er het afgelopen jaar voor dat er massaal gezocht werd op ‘Givenchy’ en ‘Stella McCartney’. Gemiddeld gaat het aantal zoeksessies naar een designer maar liefst 200 % omhoog in de week nadat Meghan er een outfit van droeg.

2. Kim Kardashian
2. Kim Kardashian

Kim Kardashian ontving het afgelopen jaar de allereerste Influencer Award van CFDA. 2018 zal ook de toekomst ingaan als het jaar waarin Kim K. de bikershort cool maakte.

1. Kylie Jenner
1. Kylie Jenner

2018 was een gloriejaar voor de jongste telg van de Kardashian clan. Ze heeft niet alleen haar beauty-imperium opgebouwd, maar genereerde ook meer dan twee miljoen zoeksessies naar onder andere Adidas-joggingpakken, Dior-zonnebrillen en Victoria’s Secret-lingerie.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.