Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Slechtste idee? Buikslapen!

Dit is de beste positie om in te slapen wanneer je ongesteld bent

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Krijg jij gigantische buikkrampen wanneer tante Rosa weer eens op bezoek komt? Je bent niet alleen. Velen onder ons weten maandelijks even niet waar kruipen van de buikpijn die maandstonden met zich meebrengen en slapen is een nachtmerrie. Maar voor dat laatste bestaat er gelukkig een oplossing: de juiste slaaphouding.


 

Crepeer jij ’s nachts van de pijn wanneer tante Rose weer eens op bezoek is? Dokter Lisa Mindley verklapte in het Amerikaanse magazine Glamour dé ideale slaaphouding die komaf maakt met vervelende buikkrampen tijdens je menstruatie. Als je weer eens pijnlijke regels hebt, kan je best in foetushouding in bed liggen. Zo zouden de krampen al heel wat draaglijker worden.

Foetushouding


Door in foetushouding te liggen, ontspannen de skeletspieren rond je buik, waardoor je minder druk voelt. De slechtste houding om te slapen wanneer je ongesteld bent en last hebt van je buik, is op je buik. Zo verhoog je alleen maar de druk op je buik. Plus: door te buikslapen ga je alleen maar meer bloed verliezen. Weten we dan ook weer...

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '