https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Body HANDIG: 5 supermakkelijke apps die je menstruatie een beetje draaglijker maken

HANDIG: 5 supermakkelijke apps die je menstruatie een beetje draaglijker maken

Bye bye onverwachte bloedingen en moodswings!

Shit, ‘t is weer van dat! Je maandstonden zijn nooit een pretje en al zeker niet wanneer ze op de meest gênante momenten komen opdagen. Daar komen die moodswings, krampen en dat futloos haar weer, joepie – not. Gelukkig bestaan er enkele apps die de vervelendste week van de maand net een ietsiepietsie draaglijker maken.

Love it or hate it, maar we moeten er elke maand wel een keertje aan geloven. Onze regels zijn allesbehalve een feestje, maar met deze vijf apps kunnen we ze wel beter leren inschatten!

1 / 5
Eve
Glow
Tampon Timer
Clue
Period Tracker
Eve
Eve

De mooie app Eve helpt je je maandstonden voorspellen. De apps is zeker een aanrader voor vrouwen die een onregelmatige menstruatie hebben. Wat de app nu juist zo leuk maakt? Elke dag stuurt hij je een daily forecast. In een opbeurend berichtje laat de app je weten wat je, afhankelijk van je cyclus, die dag kan verwachten. Met de app kan je ook op zoek gaan naar tips van andere vrouwen en kan je ook zelf jouw tips delen!

Download Eve hier voor Android en hier voor iOS.

Glow
Glow

In tegenstelling tot de meeste andere menstruatie-apps, richt Glow zich tot vrouwen die zwanger willen worden. De app houdt je ovulatie en vruchtbare dagen bij om zo de kans op een zwangerschap te vergroten. Via de app kan je in contact komen met andere vrouwen en tips uitwisselen. Waarom je de app zeker moet downloaden? Glow geeft online meditatielessen. Ideaal om die moodswings te bestrijden.

Download Glow hier voor Android en hier voor iOS.

Tampon Timer
Tampon Timer

Kan jij je maandstonden ook niet meer bijhouden? Dan is het misschien wel een goed idee om Tampon Timer te downloaden! De app geeft je namelijk een melding wanneer het tijd is voor de pil, een nieuw maandverband of verse tampon. Ideaal voor alle warhoofden!

Download Tampon Timer hier voor Android en hier voor iOS.

Clue
Clue

Jammer genoeg gaat die verschrikkelijke week niet alleen gepaard met een beetje bloed, maar ook met moodswings, pukkels, futloos haar en krampen. Godzijdank bestaat de veelzijdige app Clue. Hij geeft je inzicht in de veranderingen die je lichaam tijdens je regels ondergaat. De app werkt als een soort dagboek: je kan elke dag een kort verslagje schrijven en krijgt steeds een handig overzicht. De app brengt ook je ovulatie, vruchtbare dagen en menstruatiedagen in kaart.

Download Clue hier voor Android en hier voor iOS.

Period Tracker
Period Tracker

Period Tracker probeert in te schatten wanneer je een lichte, hevige of zware menstruatie in het vooruitzicht hebt. Superhandig om dates of afspraakjes in te plannen! In de grafieken en tabellen kan je snel achterhalen hoe je menstruatie zal verlopen en je gegevens helpen de app om te bepalen wanneer je het meest vruchtbaar bent.

Download Period tracker hier voor Android en hier voor iOS.

Lees ook: