Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Gedaan met twijfelen

Door deze inkt kan jij je tattoo makkelijk laten verwijderen

Wil je doodgraag een tattoo, maar heb je de stap nog nooit durven zetten? Geen zorgen, want de oplossing is nabij. Er wordt namelijk gewerkt aan een speciale inktsoort waardoor je makkelijk je tatoeage kan verwijderen als je deze ooit beu bent.

Het grootste struikelblok voor wie geen tattoo durft te nemen? ‘Wat als het niet mooi is dan zit het voor altijd om mijn lichaam.’ Oké, je kan je tatoeage met een laser laten verwijderen, maar dit proces is redelijk pijnlijk. Ook bestaan er tijdelijke tattoos die na verloop van tijd (lelijk) beginnen te vervagen.
 

Toch is er een oplossing in zicht. Een team is namelijk bezig om een soort van uitwisbare inkt te ontwikkelen. Het gaat hier niet om tattoos die na enkele dagen of douchebeurten verdwijnen, maar om the real deal. Je zou op gegeven welk moment kunnen beslissen om je tattoo te laten verwijderen.
 

Het onderzoek wordt uitgevoerd aan NYU en de inkt krijg de naam ‘Ephemeral’. De inkt is permanent net zoals bij een echte tattoo, maar kan op een veilige en makkelijke manier verwijderd worden. Net zoals de plaatsing van je tatoeage gebeurt het verwijderen bij je tattoo-artiest. Momenteel is de studie nog volop bezig, maar eenmaal op de markt zal het veel twijfelaars kunnen overtuigen om toch te stap te wagen.

 

Begin al maar inspiratie te zoeken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '