Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Miss Sunshine in 1-2-3

Deze 4 lekkernijen helpen je van een slecht humeur af

We weten al langer dan vandaag dat wat je eet, invloed heeft op hoe je je voelt. Zo heb je bijvoorbeeld meer energie als je gezonder eet. Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat je slecht gezind bent, maar de volgende vier lekkernijen helpen je in no time van je slechte humeur af.

1. Chocolade 

 

Chocolade humeur

© Giphy

Chocolade helpt stress te verlagen. Door de vetten en suikers in chocolade stijgt het endorfinegehalte, waardoor je onmiddellijk véél gelukkiger wordt. Halaas pindakaas: het geluk is maar van korte duur. Geen paniek, want er zit ook een stof in chocolade die ons helpt om helder na te denken. Je gaat het best voor pure chocolade – met meer dan 75% cacao – want zo beperk je de inname van vetten en suikers. 

 

2. Hazelnoten 

 

Als je veel aan je hoofd hebt en constant zit te piekeren, is het moeilijk om opgewekt te blijven. Een handvol hazelnoten zou de oplossing zijn. De noten zijn namelijk rijk aan onverzadigde vetten en andere voedingsstoffen die een positieve werking hebben op je zenuwstelsel. 

 

3. Koffie 

 

Humeur koffie

© Giphy

Als je je niet goed kan concentreren op datgene waar je mee bezig bent, werkt dat frustrerend. Bij concentratieproblemen drink je een kop koffie. Dat verbetert niet alleen de concentratie, maar zorgt ook voor een heldere geest. Let er wel op dat je niet te veel koffie drinkt. Te veel koffie geeft je een hongerig gevoel, wat niet bepaald bijdraagt aan een goed humeur.

 

4. Eiwitten (en gezonde vetten) 

 

Eiwitrijke voeding zoals eieren, kip, rundvlees, vis en groene groenten geeft je meer energie. Te weinig slaap of vermoeidheid kan weleens een negatief effect hebben op je humeur. Als je te weinig geslapen hebt of vermoeid bent, kan je een eiwitrijke maaltijd goed gebruiken, zoals een omelet of een groen slaatje met kip.

 

 

Ben jij een moeilijke slaper? Hier zijn zeven van de vreemdste tips voor moeilijke slapers, die misschien wel effectief zijn. 

Zit jij constant te piekeren? Deze vijf gedachten zullen je zeker bekend voorkomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '