Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Simpel en effectief.

Deze 10 dagelijkse zaken zijn de sleutel tot succes

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De routine ‘Best Day Ever’ bestaat uit 10 kleine zaken die je dagelijks moet uitvoeren. Het zorgt ervoor dat je energieker, gezonder, en gelukkiger wordt en dat je alles met meer motivatie én passie doet.

1. Denk positief


Begin de dag telkens met een positieve zin zoals: ‘Vandaag wordt de beste dag ooit!’ Het klinkt supercliché, maar het is een mooie mindset die je wapent tegen alles wat er je te wachten staat. Of het een slechte dag is, hangt immers niet af van wat er allemaal gebeurt, maar van hoe jij daarop reageert.

2. Wees proactief


Start je dag niet met het checken van je e-mail en/of sociale media. Daardoor zal je focus meteen op andere mensen liggen: het beantwoorden van een vraag van een collega of het helpen van een vriendin die je raad nodig heeft. Dat zijn natuurlijk allemaal zaken die moeten gebeuren, maar daardoor loop je jezelf wel voorbij. Richt je eerst op je eigen werk en issues, dan kan je anderen daarna nog beter van dienst zijn.

3. Visualiseer je succes


Probeer je elke dag minstens 10 minuten voor te stellen in je gedachten dat je uitblinkt in wat je doet. Je wint een wedstrijd, je geeft een mindblowing speech, je weet iedereen te overtuigen op een vergadering enzovoort. Veel bekende atleten doen dit en het leverde hen veel succes op. Je traint op die manier je onderbewustzijn dat er alles aan zal doen om die ingebeelde zaken werkelijkheid te doen worden.

4. Lees een boek


Niemand heeft natuurlijk tijd om elke dag een half boek te verslinden. Lees daarom 1 hoofdstuk per dag. Voor het slapengaan, bij het ontbijt of een kwartiertje op het toilet. Lezen is namelijk het beste medicijn voor je hersenen. Het gaat Alzheimer tegen, je wordt er slimmer en empathischer van én het brengt je tot rust.

5. Kies een mentor


Kies iemand in je omgeving die je blindelings vertrouwt en stel die persoon aan als je mentor. Praat met hem/haar over wat je doelen zijn en wat je wil bereiken. Contacteer je mentor elke dag, al is het maar via een sms’je, om te vertellen wat je die dag hebt verwezenlijkt. Hierdoor hou je het langer vol en ga je sowieso succesvoller zijn.

6. Schrijf


Begin met een dagboek en schrijf elke dag een klein stukje. Het verbetert niet enkel je communicatieskills en je creativiteit, maar je leert jezelf gaandeweg ook een pak beter kennen. Het kan ook therapeutisch werken door bepaalde dingen van je af te schrijven of inspirerend zijn door al je goede ideeën neer te pennen.

7. Maak een to-dolijst


Een to-dolijstje maken is de allerbeste voorbereiding voor je dag. Het schept orde in de chaos en het zorgt voor een duidelijke structuur. Je gaat sowieso meer kunnen doen op een dag omdat je een duidelijke planning hebt. Wees realistisch en probeer niet meer dan zes zaken per dag op je lijst te zetten. Een voor een de zaken doorstrepen die je hebt verwezenlijkt, geeft je sowieso een supervoldaan gevoel.

8. Neem pauzes


Laat je werk op tijd even rusten. Maak een korte wandeling, kijk wat tv, drink een koffie, praat even met collega’s of doe zelfs je ogen even dicht. Je zal je minder snel vervelen én je verliest minder snel je focus. Ideaal is om de 25 minuten een pauze van 5 minuten in te lassen. Doe dit drie keer en rust dan 15 minuutjes uit. Je zal merken dat je een pak meer werk verricht in een veel kortere periode, ondanks de pauzes.

9. Deel je dag op in stukjes


Als je té lang bezig bent aan één iets, verlies je snel je interesse en je motivatie. Deel daarom je dag op in verschillende delen van een paar uur. Is dat blok gedaan, dan is het tijd voor iets anders. Het zorgt er opnieuw voor dat je meer gedaan krijgt op een dag en dat wat je doet ook beter gedaan is omdat je je geen uren zit blind te staren op iets.

10. Deel je weekdagen op in thema’s


Je moet ervoor zorgen dat je niet overweldigd raakt door 100 verschillende zaken te willen doen per dag. Zo zorg je ervoor dat je bij alles maar half werk levert. Hou elke dag vrij voor een bepaald soort taken, focus daarop en op niks anders.

Bron: Business Insider


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '