Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Designers & Hairdressers Against Aids

Vandaag is het World Aids Day, een dag waarop mensen wereldwijd stilstaan bij de gevolgen van aids. Wil je ook de strijd tegen aids steunen? Ga dan naar de kapper in Brussel of koop leuke sokken!

In Brussel kan je vandaag voor 25 euro je haar laten knippen in de Academie van L’Oréal Belgium in Brussel. Zo’n 60 ‘Hairdressers Against Aids’ houden een heuse kappersmarathon tussen 10u en 22u. De opbrengst gaat naar een organisatie die jongeren bewust wil maken van de gevaren van aids.
 

Sokken tegen aids

De Belgische kledingketen JBC en ontwerper Frederic Berx van Sock You hebben dit jaar een leuke en originele sokkencollectie ontworpen voor Designers Against Aids. Een betaalbaar idee voor een leuk kerstcadeau!
 

Apps tegen aids

Ook Apple en (RED) hebben een actie opgezet om aandacht te geven aan aids. Je kan zo’n 25 apps downloaden – waaronder een app van Kim Kardashian en Angry Birds – waarvan de opbrengsten naar The Global Fund to Fight Aids gaan.
 

Hiv-diagnoses

Dat de strijd tegen aids ook bij ons nog belangrijk is, blijkt uit de laatste cijfers. In 2013 waren er 1.115 nieuwe diagnoses van hiv-infecties, dat zijn er 3,1 per dag. Positief is dat er wel minder patiënten zijn dan in 2012, maar er is nog een lange weg te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '