https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

BEWEZEN: hoe dronken je je voelt, hangt af van je vriendinnen

De ene avond drink je bij vriendinnen vijf wijntjes gecombineerd met een biertje of twee en toch voel je je nog vrij nuchter. Maar op een ander feestje giet je amper drie cocktails achterover en het is om zeep. Volgens een nieuw onderzoek is dat normaal. Want je vriendinnen hebben wel degelijk invloed op hoe dronken je denkt te zijn. 

Volgens een nieuwe wetenschappelijke studie verschenen in het blad 'BioMed Central Health' hebben je vriendinnen invloed op hoe dronken je denkt te zijn. OEPS! 

 

Een team van wetenschappers trok op een vrijdag- en zaterdagavond naar verschillende bars en vroegen er aan 1862 mensen hoe dronken ze waren. Ze moesten daarbij ook nog gokken hoe dronken hun vrienden waren.

 

De onderzoekers voerden daarna een ademtest uit om na te gaan hoeveel alcohol ze écht hadden gedronken. 

 

Resultaat

 

Als je vrienden allemaal zo zat als een kanon zijn, voel je jezelf minder dronken. Want je maakt jezelf wijs dat je de meest nuchtere persoon bent van de groep. Yeah right?! 

Maar het tegendeel bestaat ook. Als al je vrienden vrij nuchter zijn, bestaat de kans dat jij je net heel licht in het hoofd voelt. 

 

Realiteit 

 

Maar ons gevoel heeft het vaak mis. Want in het gezelschap van je vrolijke vrienden drink je meestal juist meer alcohol omdat je je nog nuchter voelt. Op deze manier sta jij misschien als eerste op de toog te dansen.

 

Oplossing 

 

Wil je minder dronken over straat lopen? Ga dan een stapje in de wereld zetten met vriendinnen die minder drinken. Het is een echte aanrader! 

 

 

Bron: Metro

 

via GIPHY

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content