https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Kom maar op met die frietjes!

BEWEZEN: gefrituurd eten is goed voor je

Vergeet superfoods! Een recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat gefrituurd eten goed voor je is. Wel gaan we je even moeten tegenhouden voor je als een gek richting je favoriete frituur rent. Er zit namelijk een klein addertje onder het gras.

Een onderzoek uitgevoerd door Food Chemistry heeft aangetoond dat gefrituurde groenten meer voedingswaarden bevatten dan eerder gedacht. Helaas gaat het niet om je favoriete vleesje uit de frituur, maar het is een begin. In de studie werden er vooral tomaten, aardappelen(!), pompoenen en aubergines getest. Zo werden deze gekookt en gefrituurd in Mediteraanse olijfolie.
 

Uit het resultaat blijkt nu dat de olie die je gebruikt het belangrijkste is. Zo zitten er in olijfolie bepaalde bestandsdelen die door een antioxidante werking een aantal voordelen met zich meebrengen. Zo loop je een verminderd risico op darmkanker en bepaalde hartziekten. Bovendien is in dit geval frituren beter als koken. Zo kan je optimaal van alle gezonde voordelen genieten.


Tried and tested

Redactrice Isa heeft alvast een gezond alternatief voor frietjes van de frituur gevonden. Zo maakt ze met slechts enkele ingrediënten crunchy frietjes die geen aanslag zijn op je lijn. Ook hier wordt er gebruikt gemaakt van olijfolie en zo hebben we dit onderzoek meteen zelf uitgetest. Ons verdict? He-le-maal geslaagd!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content