Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

ONDERZOEK: dit is het beste moment van de dag om te sporten

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Vóór het werk baantjes trekken in het lokale zwembad en daarna nog een uurtje gaan joggen in het park? Ain’t nobody got time for that. Toch zal je werk moeten maken van die ingesteldheid, want uit onderzoek blijkt dat je wel degelijk het best ’s ochtends je sportkleren aantrekt om een uurtje te gaan trainen.


Bespaar jezelf ’s avonds de moeite en houd die buikspieroefeningen en je springtouw achterwege, want uit een onderzoek van de University of North Carolina Chapel Hill blijkt dat je met je training een veel sneller resultaat zal boeken als je ze ’s ochtends uitvoert. Het allerbeste tijdstip? 7u in de ochtend. Slik!

Maar waarom zouden we ons in godsnaam zo vroeg uit bed sleuren om te gaan lopen of om onze yogamat uit te rollen? Wel, volgens het onderzoek kan vroeg in de ochtend sporten ervoor zorgen dat je je beter vasthoudt aan je gezonde gewoontes én dat je overdag minder snel honger zal krijgen. Met andere woorden: je zal in de namiddag dus niet meer naar die pralines of zak chips grijpen. Daarnaast zou je ook het resultaat van al dat zweten en puffen veel sneller zien.

Win-winsituatie


‘’s Ochtends heb je een hormonaal profiel dat je vatbaar maakt voor een betere vetstofwisseling‘, vertelt onderzoeker Anthony Hackney in een interview met Time Magazine. ‘Mensen hebben ’s ochtends van nature een hoger cortisol- en groeihormoongehalte in het bloed. Beide hormonen zijn betrokken bij de stofwisseling, wat betekent dat je dus meer energie uit je vetreserves zal halen.’

Geen vroege vogel en dus ook echt geen zin om je ’s ochtends nog voor dag en dauw uit te sloven? Dat is natuurlijk geen schande! Zolang je je dagelijkse portie beweging maar niet uit het oog verliest. Heb je het gevoel dat je toch wat meer sport kan gebruiken? Ga dan ’s ochtends met de fiets naar het werk. Zo beweeg je in de ochtend en moet je na een lange werkdag niet meer naar de fitness trekken. Win-winsituatie!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '