Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jasmin Chew via Pexels

16. Welk doel je ook voor jezelf stelt, werk aan het bereiken van een gezond evenwicht in plaats van naar perfectie te streven.

Van affirmaties tot selfcare: de 29 beste lifehacks aller tijden

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Een tijdje terug ging het artikel ‘The Greatest Life Hacks in the World (for Now)’ uit The New York Times viraal op TikTok, en wij begrijpen helemaal waarom. Waarom voor de moeilijke weg kiezen als er lifehacks bestaan die het leven makkelijker en beter maken?

Wij verzamelden 29 (!) lifehacks die soms verrassend eenvoudig zijn, maar die jouw leven misschien wel op een ingrijpende manier voor eeuwig kunnen veranderen. Beschouw deze lijst als jouw moderne goede fee om eender wanneer naar terug te grijpen.

 1. Praat over andere zaken dan andere mensen en jouw mening over hen (want slecht spreken over anderen, doet je alleen maar slecht voelen over jezelf).
 2. Geluk is een vaardigheid, geen omstandigheid. Oefen erop, wacht er niet op.
 3. Mute of ontvolg elk profiel op sociale media waar je niet gelukkig van wordt.
 4. Tijd is iets om in te investeren, niet om zomaar te besteden.
 5. Ontvolg je ex. Nee, serieus.
 6. Als je ergens ontevreden over bent, verander dan de situatie. Als je de situatie niet kunt veranderen, verander dan je manier van denken.
 7. Als je je onzeker begint te voelen, ga dan naar buiten: bel een vriend(in) op om te vragen hoe het met hem/haar/hen gaat, doneer aan een organisatie waar je om geeft of lees een boek over iemand anders’ ervaring.
 8. Eet meer onbewerkt voedsel afkomstig uit de aarde (nee serieus, dit is echt het enige voedingsadvies dat je ooit nodig zal hebben).
 9. Zeg ‘Bedankt om...’ in plaats van ‘Het spijt me dat...’.
 10. Met de verkeerde persoon zijn, is eenzamer dan alleen zijn.
 11. Vervang ‘Ik heb het het druk om...’ door ‘Het is niet mijn prioriteit om...’. Het zal je tijdsbesteding in vraag stellen.
 12. ‘Nee’ is een volledige zin.
 13. Hou een lijst in je telefoon bij van zaken die je hardop deden lachen, zodat je het kan lezen wanneer je nood hebt aan positiviteit of een opkikker.
 14. Onthoud dat hoe je eruit ziet, geen prestatie is (je beste zelf heeft niets te maken met een puistje, wat cellulitis of een paar extra kilo’s).
 15. Maak iedere ochtend je bed op. Denk er niet over na, doe het gewoon.
 16. Welk doel je ook voor jezelf stelt, werk aan het bereiken van een gezond evenwicht in plaats van naar perfectie te streven.
 17. Weet dat wat je leuk vindt aan anderen, je ook leuk vindt aan jezelf. Wat je haat aan anderen is wat je haat aan jezelf.
 18. Energiedip? Maak een wandeling of zorg ervoor dat je rechtsreeks zonlicht krijgt.
 19. Beschouw selfcare als een mindset, niet als een zoveelste puntje op je to-dolijst.
 20. Voel je je gespannen? Gooi je schouders los, ontspan je kaken en haal diep adem.
 21. Maak van je wachtwoorden je favoriete affirmatie zodat je die kan herhalen iedere keer je inlogt.
 22. Het geheim om door iedereen aardig te worden bevonden? Stel mensen meer vragen dan dat je over jezelf praat.
 23. Eet dat verdomde ijsje! Of dat taartje, of dat bord pasta, of eender welk ander favoriet gerecht. Geniet van iedere hap en eet bewust.
 24. Ga naar bed met de gedachte dat alles goed ging die dag.
 25. Kom meer in contact met de aarde: maak een strandwandeling op blote voeten, zwem in de oceaan, knuffel een boom of leg je op het gras (verbinding maken met de aarde wordt ook wel ‘earthing’ genoemd, en het is wetenschappelijk bewezen dat het goed voor je is).
 26. Schakel alle meldingen op je telefoon uit. Meldingen ontvangen betekent dat je in een constante staat van reactie bent. Neem je leven weer in handen door enkel op berichten te reageren of op apps te klikken wanneer jíj dat wil, niet wanneer je telefoon je het zegt.
 27. Kwetsbaarheid is geen teken zwakte, het is net heel krachtig. Kwetsbaarheid is de kern van emoties en gevoelens. Als we voorkomen om kwetsbaar te zijn, sluiten we ons af voor onze emoties. Wanneer je emoties zoals schaamte, verlegenheid en verdriet wil voorkomen, voorkom je ook het ervaren van liefde, verbondenheid, vreugde en empathie. Dat besef kan je leven veranderen.
 28. Voel je je overweldigd of heb je het ontzettend druk? De controle nemen over hoe je de eerste 30 minuten van je dag doorbrengt, zal ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je controle hebt over de rest van de dag.
 29. Leer hoe je vriendelijk moet zijn. Oprecht vriendelijk. Dat is de meest krachtige, maar helaas ook de meest over het hoofd gekeken lifehack die er is.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '