Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© giphy.com

Word jij ook zo boos door een lege maag?

AHA: dit is waarom je ‘hangry’ wordt als je honger hebt

Voel jij je ook zo prikkelbaar wanneer je buik begint te knorren? Je beeldt het je niet in! Wanneer je honger hebt, word je sneller boos en reageer je emotioneler op dingen. Daar is blijkbaar een heel logische verklaring voor!


Hangry‘ is een samensmelting van de Engelse woorden hungry en angry, en staat voor de intense woede die in ons oplaait wanneer we honger hebben. Wetenschappers namen dit fenomeen onder de loep tijdens een onderzoek met getrouwde koppels.

De koppels werden gevraagd een spel te spelen, waarna de winnaar kon kiezen hoeveel minuten de verliezer naar irritante muziek moest luisteren. Wat blijkt? De partner met een lager bloedsuikerspiegel was gemener en liet zijn wederhelft langer onder slechte deuntjes lijden.

Het is de schuld van je hormonen


Waarom worden we opeens zo gemeen op een lege maag? Als je een paar uur niet eet, zakt jouw bloedsuikerspiegel tot een heel laag pitje. Dit zorgt ervoor dat je meer stress-hormonen aanmaakt zoals cortisol en adrenaline. Deze hormonen worden ook gelinkt aan... agressief gedrag! Wacht dus niet te lang met eten, want hoe langer je wacht, hoe meer hormonen je aanmaakt.

Nog een gouden tip om mee te nemen uit deze studie: maak nooit belangrijke beslissingen op een lege maag!

 

Bron: New Scientist


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '