Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Fil Mazzarino via Unsplash

De beste motivatie ever!

MUST DOWNLOAD: deze app beloont jouw sportieve prestaties met het planten van bomen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Sporten om onze aarde te redden? Een betere motivatie om die loopschoenen tóch aan te trekken ga je volgens ons niet vinden. En dankzij enkele knappe koppen uit Denemarken is dat sinds kort mogelijk. Het enige wat jij naast een beetje zweten nog moet doen, is de (gratis!) app Active Giving downloaden!


Had je ons een jaar geleden gezegd dat we door het blokje rond te lopen de aarde zouden kunnen redden, dan hadden we hoogstwaarschijnlijk eens goed gelachen. Net zoals met het feit dat een pandemie ons hele leven zou gaan verstoren en dat bananenbrood bakken ons nieuwe favoriete tijdverdrijf zou worden. 2020 heeft bewezen dat álles mogelijk is. Zélfs TikTok-dansjes oefenen in de badkamer. En dus ook de aarde redden door wat calorieën te verbranden. Wat je daarvoor moet doen? Een appje downloaden, tiens!

Trees for the Future


Active Giving is een applicatie van sportievelingen voor, al dan niet wannabe, sportievelingen. Door een fysieke inspanning te leveren (denk: een halfuurtje hardlopen, baantjes zwemmen of een online yogales volgen) kan jij onze planeet op eigen houtje een beetje mooier maken, want je verbrande calorieën worden dankzij de app omgezet in nieuwe bomen die via verschillende herbebossingsprojecten geplant worden.

En het beste moet nog komen, want jij hoeft daar niets voor te betalen! Die milieuprojecten worden door Active Giving gefinancierd met inkomsten die ze genereren door het creëren van promotieruimte voor partners. Je kan ervoor kiezen om je sportactiviteiten rechtstreeks door de app te laten opnemen óf de applicatie koppelen aan de apps die je normaal gezien tijdens het sporten gebruikt. Die kilometers of verbrande calorieën worden dan beloond met bomen die geplant worden door partnerorganisaties, zoals Trees for the Future of Eden Reforestation Project.

Het idee achter de app: gebruikers aanmoedigen om door hun passie voor sport een positieve impact te hebben op de samenleving en onze planeet. Volgens wetenschappers is het planten van bomen namelijk een van de meest effectieve manieren om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Een studie die vorig jaar gepubliceerd werd in Science Magazine schatte dat een wereldwijd herbebossingsprogramma 25 % van alle door de mens veroorzaakte broeikasgassen uit de atmosfeer zou kunnen verwijderen. Des te meer reden om Active Giving te downloaden, dus! 

Je kan Active Giving downloaden voor iOS en voor Android. Meer info over de app vind je op de website.

Meer toffe apps:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '