Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Gebruik onder andere een antitranspirant in plaats van een gewone deodorant.

5 tips om die gênante okselvijvers te voorkomen

We maakten het allemaal al mee: zo’n schooldag waarop je veel te veel zweet en bijgevolg urenlang met je armen tegen je lijf geplakt zit, uit angst dat iemand je huge zweetplekken zal zien. Om nog maar te zwijgen van de schrik dat iemand je geurtje zal ruiken... Zweten is heel normaal – zeker als tiener – maar dat betekent niet dat je ’t niet kan proberen voorkomen. Test deze tips eens uit.

1. Gebruik een antitranspirant in plaats van een gewone deodorant


Een deodorant kies jij waarschijnlijk op basis van twee factoren: het geurtje en de kleurrijke verpakking. Maar als je een zweetfestijn wil vermijden, grijp je beter naar een – minder fruitig ruikende – antitranspirant. Die sluit je zweetklieren een tijdje af zodat je niet gaat zweten. Heel wat roll-on deodorants met een geurtje hebben ook wel een antitranspirantwerking, dus als je niet héél veel last hebt van zweterigheid kunnen die voor jou voldoende zijn. Een deodorantspray dient alleen om de geur te verdoezelen en heeft geen voorkomend effect. Enkel sprayen ’s morgens helpt dus absoluut niet.

Als de antitranspirant van de drogist niet goed genoeg werkt voor jou, kan je een voorschriftje vragen aan je dokter voor een sterker product van de apotheek. Als je veel last hebt van overmatig zweten, is het sowieso een goed idee om eens met je huisdokter te praten. Hij/zij kent nog een heleboel andere oplossingen voor je probleem. Je hoeft je echt niet te schamen, heel wat mensen hebben hier last van.

2. Scheer je oksels


Zweet blijft plakken in je haartjes en als er iets is dat verschrikkelijk begint te ruiken, is het wel oud zweet. Zorg er dus voor dat je oksels altijd fris geschoren (en uiteraard gewassen) zijn.

3. Kies voor katoen


Je oksels moeten kunnen ademen, en dat is heel moeilijk als jij altijd synthetische stoffen zoals polyester draagt. Ga tijdens je volgende (online) shopping spree op zoek naar katoenen of linnen bloesjes. Je zal merken dat je in zo’n top veel minder zweet.

4. Gebruik okselpads


Ja, het ziet er een beetje uit als een maandverband dat je in je bloesje kleeft. Maar hé, je hoeft je geen zorgen meer te maken over okselvijvers. De okselpads absorberen je zweet et voilá! En van buitenaf zie je ze natuurlijk niet zitten.

5. Drink geen koffie


Er zijn bepaalde stoffen die je meer doen zweten doordat ze je hartslag versnellen en je ’t warmer krijgt. Helaas pindakaas, cafeïne is erbij. Laat die Mocha Frappuccino dus voor wat hij is als je op het einde van een warme dag nog fris wil ruiken. Alcohol staat trouwens ook op het lijstje.

Meer zomertips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '