Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5 redenen om nú te gaan sporten

Een marathon Sex and the City (again!) of een eindje joggen? Na het lezen van onze 5 tips is de keuze snel gemaakt.

1. A workout a day keeps the doctor away

Het is een cliché, maar wel eentje dat klopt: sporten is goed voor je lichaam. Iemand die beweegt, verbruikt energie, bouwt spiermassa op, zet hart- en bloedvaten aan het werk en krijgt sterke beenderen. Je wordt dus niet alleen sterker en fitter, je vermijdt ook broze botten op latere leeftijd.

 

2. Beter humeur

Feit: na het sporten voel je je beter in je vel. Tijdens je training maakt je lichaam de stof fenylethylamine aan, die je een goed gevoel bezorgt. Ook het simpele feit dat je je fitter voelt, draagt bij tot een beter humeur. Geen dipjes meer!

 

3. Joggen als Joy Anna

Joggen is hot. Maar liefst 1 op de 6 Vlamingen gaat geregeld joggen, zo blijkt uit
onderzoek van de K.U.Leuven. Dat aantal steeg van 550.000 mensen in 2007 tot ongeveer 1 miljoen in 2010 – met dank aan ‘Start to Run’. Neem maar een voorbeeld aan Flair-columniste Joy Anna Thielemans. Op haar Instagrampagina post ze foto’s van haar workouts. En ook van haar sportieve ups and downs (#sportyspicemyass).

 

3. Hallo, babyvelletje

Door regelmatig te sporten, krijg je een gezondere teint en verbetert de elasticiteit van je huid. Anders gezegd: je zal minder snel rimpels krijgen. Niks mis met een beetje langetermijndenken!

 

4. Slapen als een roosje

Als je voldoende beweegt, zijn je spieren minder gespannen en zal je je dus makkelijker kunnen ontspannen tijdens de nacht. Resultaat? Je valt sneller in slaap, je slaapt dieper en je zal dus ook fris als een hoentje weer wakker worden.

 

5. Eat that, Moeder Natuur

Omdat lichaamsbeweging zorgt voor een verhoging van het endorfinegehalte
(= natuurlijke pijnstillers in ons lichaam) kunnen bijvoorbeeld menstruatiepijnen erdoor verlicht worden. Als dat geen goed nieuws is!

 

*Zin om te sporten? Druk ons sportplan af.

*15 motiverende dieetquotes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '