Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

En vergeet vooral niet te ontspannen

5 dingen die alle succesvolle vrouwen doen op zondag

Een goed begin is al het halve werk, en dat lijkt een gezegde te zijn dat op het lijf is geschreven van succesvolle vrouwen. Naast die glansrijke carrière hebben ze namelijk één ding gemeen: een vast ritueel op zondag. Zo kunnen ze maandag helemaal fris aan de week beginnen!


 

1. Ruim op


Ja hoor, wij kunnen ook wel leukere dingen bedenken dan stofzuigen of dweilen op onze vrije dag. Maar opruimen en organizen helpt je mentaal wel voorbereiden op de waarschijnlijk chaotische en drukke werkweek die eraan komt. Als je een opgeruimd huis hebt, draagt dat bij aan een opgeruimd hoofd en dat is toch wel het overwegen waard.

2. Maak voorbereidingen


Het klinkt niet echt heel stylish om te zeggen dat je op zondag je outfits al moet klaarleggen voor de komende week, maar het gaat je zoveel goeds brengen! Door hier een gewoonte van te maken tijdens je zondagritueel, hoef je tussen alle deadlines en afspraken niet nog extra outfitstress te ervaren. Dit geldt ook voor je maaltijden, zorg voor goede voorbereidingen.

3. Stel doelen


Zet een aantal duidelijke en helder geformuleerde doelen op papier. Een aantal doelen voor de aankomende werkweek en een aantal doelen voor op lange termijn. Doe dit zowel op werkvlak als op persoonlijk vlak. Stel niet meer dan drie doelen per week op, want het moet natuurlijk wel realistisch blijven.

4. Doe een digital detox


Probeer jezelf op zondag zo veel mogelijk van social-media-kanalen weg te houden en probeer zo min mogelijk achter je computer, smartphone of tablet te kruipen. Hierdoor heb je een rustiger gevoel en zo ga je een ontspannen nacht tegemoet. Dat geeft je dan weer een positieve mindset voor maandag.

5. Doe iets onproductiefs


Dit klinkt alle #girlbosses misschien een beetje vreemd in de oren, maar gebruik je zondag ook echt als een zondag. Neem tijd om je te ontspannen. Een etentje met vriendinnen, wandelen in het bos of dat nieuwe boek eindelijk eens uitlezen, bijvoorbeeld. Onproductief zijn is minstens even belangrijk als productief zijn, want zonder ontspanning kan je echt niet al je doelen bereiken!

Bron: The Every Girl, The Zoereport, Pinterest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '