Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© By NOUCHKA

Intuïtief-eten-coach Celien Rombouts wil jou helpen om weer te stralen door te stoppen met diëten.

4 tips van een expert om komaf te maken met negatieve dieetgedachten

Ter ere van Antidieetdag (iets wat we bij Flair liefst elke dag vieren), zet intuïtief-eten-coach Celien Rombouts 4 handige tips op een rijtje om voorgoed komaf te maken met negatieve dieetgedachten. Zo kan jij met de juiste mindset weer genieten, stralen en je lekker in je vel voelen.

Bekijk hier helemaal gratis onze achtdelige videoreeks waarin Celien jou leert komaf te maken met die dieetmindset.

Je neus op de feiten drukken

Werk een tijdlijn uit van je leven en duid hierop aan op welke momenten in je leven jij welke diëten uitprobeerde. Vaak is het best confronterend, maar ook heel verhelderend om zwart op wit te zien hoeveel tijd en energie je al stak in diëten en hoe weinig invloed dat had op hoe goed je in je vel zit, hoe gezond je bent of hoe gelukkig je in het leven staat.

Je bent meer dan enkel je maatje

Wil je iemands dag goed maken? Geef dan een complimentje op basis van karakter. Zeg bijvoorbeeld tegen je beste vriend of vriendin dat je het fijn vindt dat ze er altijd zijn voor jou, dat ze leuke humor hebben, dat ze zo’n goede ouder zijn, dat ze van elk moment samen iets leuks maken.

Je bent goed zoals je bent

Merk je dat je jezelf vergelijkt met iemand anders? Een goede oefening om te doen is de ‘en’-oefening. Heb je bijvoorbeeld de gedachte: zij heeft mooie benen? Voeg dan aan die gedachte toe: en ik ben ook goed zoals ik ben.

Blijf weg van alles wat te maken heeft met diëten

Verwijder alles wat jou aan de dieetcultuur linkt in je dagelijkse leven. Zet je weegschaal in de kelder of gooi ze gewoon het huis uit, breng dieetboeken en kleren die niet meer passen naar een kringloopwinkel, ontvolg alle socialemedia- accounts die je aanzetten om te diëten en dek als dat voor jou helpt alle grote spiegels in je huis af. Door voortdurend voor een spiegel te staan, blijf je focussen op hoe je lichaam eruitziet in plaats van ermee te connecteren en na te gaan wat je voelt vanuit de binnenkant.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '