Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Ja, haar op je tepels is perfect normaal.

13 weetjes over tepels die voor elk meisje interessant zijn

We weten ondertussen al heel wat over onze maandstonden, borsten én over je schaamhaar scheren, maar over tepels hebben we het nog niet gehad. Daar komt nu verandering in. Hier zijn 13 interessante weetjes over tepels.

1. Tepels zijn er in alle vormen, maten en kleuren.


Net als borsten zijn geen twee tepels hetzelfde. De ene vrouw heeft grote donkere tepels, terwijl de andere juist kleine roze tepels heeft.

2. Stijve tepels betekenen niet altijd dat je seksueel opgewonden bent.


Het kan ook betekenen dat je het koud hebt, of gewoon dat je kleding over je tepels schuurt waardoor ze rechtop komen te staan.

3. Niet elk meisje krijgt stijve tepels als ze seksueel opgewonden is.


Wat niet betekent dat ze niet opgewonden is, de tepels worden gewoon niet stijf.

4. Tepels hebben meer dan één opening.


Je merkt daar meestal niets van totdat je borstvoeding gaat geven, maar een tepel heeft 15 tot 20 gaatjes.

5. Harige tepels zijn heel normaal, zélfs als je geen man bent.


Dat er haar rond je tepels groeit, vooral in de regio van je tepelhof, komt vaker voor dan je misschien denkt. Als je het niks vindt, kan je het altijd laten waxen. Haar rond je tepel mag dan niet meteen supersexy zijn, het is dus wél volkomen normaal. Oeffff!

6. De gevoeligheid van tepels varieert.


De ene vrouw vindt het heerlijk als haar tepels worden gestreeld, vooral tijdens de seks, bij de ander zijn de tepels daar juist té gevoelig voor. Anderen voelen dan weer helemaal niets.

7. In sommige culturen verven vrouwen hun tepels om mogelijke partners aan te trekken.


Als een vrouw haar tepels te licht vindt, zal ze die in bepaalde culturen bijkleuren. De betekenis? ‘Je wil deze tepel en de vrouw die eraan verbonden is.’ In Japan zijn roze tepels erg trending.

8. Iedereen heeft bultjes op het tepelhof.


Dit zijn de ‘klieren van Montgomery’. Ze beschermen de tepels door een olieachtige substantie af te scheiden, om ze zacht en soepel te houden. Die substantie heeft trouwens ook een ontsmettende werking.

9. Ingetrokken tepels zijn niet zo ongewoon.


Ongeveer 10 tot 20 procent van de tepels zijn ingetrokken. Hoewel het niets is om je over te schamen, kan het wel lastig zijn als je borstvoeding wil geven. Gelukkig bestaan er speciale beha’s die de ingetrokken tepel voorzichtig naar buiten trekken.

10. De ‘joggerstepel’ bestaat echt.


Als je zonder beha gaat joggen, is de kans reëel dat je een ‘joggerstepel’ krijgt, waarbij je tepels droog en pijnlijk worden en in bepaalde gevallen ook kunnen gaan bloeden. Een speciale sportbeha is essentieel om deze issues te voorkomen.

11. De gevoeligheid van je tepel verandert gedurende je cyclus.


Dankzij hormonen als oestrogeen en progesteron kunnen tepels extra gevoelig worden als je menstruatie eraan komt. Tijdens je regels zijn je borsten het gevoeligst.

12. Je tepels kunnen wel degelijk ‘lekken’, ook als je niet zwanger bent en geen borstvoeding geeft.


Bijvoorbeeld wanneer je gaat lopen zonder sportbeha. Als dat vaak gebeurt of er komt bloed bij kijken, kan je het best even langsgaan bij de dokter!

13. Nipple-gasms of tepelorgasmes bestaan echt.


Het is erg zeldzaam, maar sommige vrouwen beweren dat ze wel eens zijn klaargekomen door het aanraken van de tepel alleen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '