Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Levi’s sleept modemerk Kenzo voor de rechter

Levi’s is al sinds jaar en dag een vaste waarde in de mode-industrie. Al sinds 1936 gebruikt de jeansbroekengigant een rood labeltje om zich van andere merken te onderscheiden. Maar nu gebruikt modelabel Kenzo een gelijkaardig label, en daar kan Levi’s niet mee lachen.


Levi Strauss & Co, de volledige naam van modelabel Levi’s, diende in San Francisco een klacht in tegen modemerk Kenzo. Kenzo is eigendom van LVMH (Luis Vuitton Moët Hennessy) en lanceerde enkele weken geleden een collectie waarvan Britney Spears het gezicht is. Bij die collectie wringt voor Levi’s het schoentje, want aan de stukken waarin jeans verwerkt zit, bevestigde Kenzo een rood labeltje.

‘Onberekenbare en onherstelbare schade’


Maar dat label lijkt erg op dat van Levi’s, en dat zou volgens de grootste jeansproducent ter wereld nefast zijn voor hun imago. Daarnaast vrezen ze omzetverlies en ‘onberekenbare en onherstelbare’ schade. De klanten zouden namelijk kunnen denken dat de kledingstukken van Kenzo eigenlijk van Levi’s zijn.

Volgens persagentschap Reuters stuurde Levi’s al meerdere brieven om Kenzo te vragen het design te veranderen. Daar ging Kenzo niet op in, en Levi’s kon naar eigen zeggen niet anders dan juridische stappen te ondernemen.

Inbreuk op het auteursrecht


Aan Reuters deelden ze mee: ‘De enige reden waarom een andere jeansproducent een gekleurd label aan de kledij naait, is om ons merk te kopiëren en onze klant te verwarren.’ Daarom eist het merk dat Kenzo de verloren winsten compenseert, een schadevergoeding te krijgen en verdere inbreuken op het auteursrecht te stoppen.

Of Kenzo ook effectief van plan is om de ‘Britney Spears – La Collection Memento No. 2’-collectie aan te passen is nog niet duidelijk. Het merk gaf namelijk nog geen commentaar op de rechtszaak. Oordeel vooral zelf of het label van Kenzo en Levi’s iets met elkaar gemeen hebben:

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '