Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Voor een sunkissed skin, ook dit najaar.

TAKE CARE: met deze beautyroutine behoud je langer je kleurtje

Elke week toont beautyredactrice Emilie je een fijn ritueel om jezelf te verzorgen en vooral om even volledig te ontspannen. Vandaag tipt ze je vier goede gewoontes om je sunkissed skin langer te behouden.

Scrubben


Dode cellen stapelen zich op aan de oppervlakte van je huid, waardoor die er doffer uitziet. Ik exfolieer mijn huid zodat ze weer mooi glanst. Geen paniek: je kleurtje zal hierdoor niet verdwijnen. De melanine die verantwoordelijk is voor de kleur wordt namelijk gesynthetiseerd in de diepste laag van de opperhuid. Als je verbrand bent door de zon is het geen goed idee om te scrubben omdat dat je huid nog gevoeliger zal maken.

Twee weken voor ik vertrek op reis en één keer per week erna doe ik een gezichts- en lichaamsscrub. Dit verwijdert de dode cellen van mijn huid zodat deze glad, zacht en vernieuwd wordt. De gezichtsscrub helpt ook om de huid te reinigen, de poriën in de diepte te reinigen en zo het ontstaan ​​van puistjes te voorkomen. Verder zorgt de scrub voor een betere penetratie en dus effect van de andere schoonheidsbehandelingen.

Voor het lichaam gebruik ik een zogenaamde mechanische scrub (grove scrub). Voor mijn gezicht, en dus de gevoeligere huid, is dat niet aan te raden en gebruik ik een chemische (graanvrije) AHA-scrub. Door die laatste is je huid wel gevoeliger voor uv-stralen. Als je nog op vakantie vertrekt, is het dus beter om een zachte korrelscrub te gebruiken.

Ginzing refreshing scrub cleanser van Origins – € 20,95 via Zalando.

Lichaamspeeling met abrikoos van Yves Rocher – € 5,95 via  Yves Rocher.

Hydrateren


Dit is de sleutel tot een blijvend kleurtje. ’s Ochtends en ’s avonds hydrateer ik mijn gezicht met een behandeling verrijkt met niacinamide (wat eigenlijk vitamine B3) is. Dit magische ingrediënt helpt het waterverlies te beperken, verhoogt het gehalte aan collageen, vetzuren en ceramide in de opperhuid en zal mijn huid beschermen tegen vrije radicalen (wat dus perfect is voor tijdens een langdurige blootstelling aan de zon).

Voor ik ga slapen, transformeer ik in een gigantisch Turks fruit. Ik smeer mezelf namelijk volledig in met een rijke, voedende crème of olie voordat ik mijn pyjama aantrek.

Niacinamide Serum van Jorgobé – € 23,95 via Zalando.

Body crème 5% Urea van Eucerin – € 23,90 verkrijgbaar in apotheken en drogisterijen.

Douchen


Ik vermijd te warme douches met het risico mijn huid uit te drogen, want een droge huid betekent een huid die sneller scheurt en daardoor sneller dat kleurtje verliest. Ik wissel mijn gebruikelijke douchegel in voor een zeepvrije doucheolie die zachter is voor mijn huid en zo voorkomt dat deze uitdroogt.

Hydraterende doucheolie van CeraVe  – € 10,95 verkrijgbaar in apotheken en drogisterijen.

Zelfbruiner


Ik verleng mijn mooie zomertint door een zelfbruiner aan te brengen. Ik geef de voorkeur aan lichte formules met een geleidelijke werking die een natuurlijk resultaat bieden zonder dat je eruitziet als een wortel of appelsien. Ik ben dol op de tanning drops van Marc Inbane. Ik doe wat van mijn nachtcrème in de palm van mijn hand en voeg twee à drie druppels zelfbruiner toe. Ik blend en breng gelijkmatig aan op mijn gezicht. Ik maak mijn wenkbrauwen goed schoon met een wattenstaafje om strepen te voorkomen. Dit product is altijd al een van mijn beauty must-haves geweest!

Tanning drops van Marc Inbane – € 34,95 via Marc Inbane.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '