Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Ideetje voor jouw volgende kappersbezoek? ✂️

ZIEN: ‘iced mocha’ wordt dé balayagetrend van deze zomer

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Iced mocha is niet alleen een van onze lievelingskoffiedrankjes om te drinken wanneer het warm is, het wordt deze zomer ook onze favoriete balayagetrend. Het mag dan misschien nog geen weer zijn voor blote benen, wij rennen nú al naar de kapper voor deze sunkissed lokken.


Koffieliefhebbers kennen een iced mocha als een ijskoude koffie met een toefje slagroom en chocoladestroop. Maar in de beautywereld staat het verfrissende drankje sinds kort bekend als dé balayagetrend van deze zomer.

Het was Gerilyn Ghaisarzadeh, een kapster uit het Amerikaanse Orlando, die de trend bedacht.

Kappersbezoekje van 5 uur


‘Om deze look te bekomen, gebruik je best de foilayagetechniek om blonde highlights te zetten’, vertelt Ghaisarzadeh aan beautymagazine Allure.

Voor wie geen professional is: bij deze techniek wordt de verf aangebracht op het haar, net als bij een balayage, maar elk geverfd deel wordt apart verpakt met folie wat het effect intenser maakt.

Ghaisarzadeh voegt toe dat ze de verf aanbrengt in V- en W-vormen voor een natuurlijke look, waarna ze de lokken met shampoo wast en erdoor heen gaat met een kam om de kleur te blenden.

Eenmaal gedroogd en gekruld, is dit het resultaat:

Iced mocha hair mag dan wel leuk ogen, je zal er wel enkele uren voor in de kappersstoel moeten doorbrengen. ‘Het hele proces duurt zo’n 4 à 5 uur‘, verklapt Ghaisarzadeh.

‘Ik raad een balayage aan om de 10 maanden, maar ik zie mijn klanten elke 5 weken voor een touch-up aan de wortels.’ Good to know!

Nog meer beauty: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '