Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wij tonen je alvast 4 mogelijke combinaties!

Dit haaraccessoire uit de jaren 90 wil je dit seizoen in huis halen

Bijna alles uit de jaren 90 is de laatste jaren aan een comeback bezig. Denk maar aan cropped tops, bucket hats en ook heel wat andere accessoires uit onze kindertijd zijn aan hun opmars bezig. Zo doen scrunchies en haarschuivertjes het goed, maar ook dit nostalgische haaraccessoire haal je dit seizoen nog best in huis.


Heb jij je collectie haaraccessoires de afgelopen seizoenen al serieus aangedikt? Dan maak je best nog een plekje vrij, want naast haarbanden, scrunchies en schuivertjes in allerlei vormen en maten is er nu nog een andere accessoire dat plots weer hip is. Zo is de zogenaamde claw clip aka het haarknijpertje terug van weggeweest.

Deze haarspelden komen tijdens de lente- en zomermaanden extra goed van pas. Zo zijn ze ideaal om je haar uit je nek te houden als het weer wat warmer is en ze laten ook geen vervelende plooien achter zoals haarelastiekjes dat doen. Op de catwalk werd het accessoire al verschillende keren gespot en ook heel wat celebs zijn fan van deze haarknijpertjes. Denk bijvoorbeeld maar aan Bella Hadid, Kendall Jenner en Hailey Bieber.

Je hoeft trouwens ook echt geen expert te zijn om een leuk kapsel te creëren met zo’n claw clip. Gewoon je lokken een paar keer twisten, is vaak al voldoende om het geheel een moderne look te geven. Wij gingen alvast op zoek naar enkele makkelijke haarstijlen die je zeker eens wil proberen.

Opgestoken met een twist


Deze haarstijl werkt het beste als je iets langer haar hebt, maar ook als je lokken aan de korte kant zijn, moet dit kapsel je lukken. Het enige wat je moet doen, is al je haar bij elkaar nemen en vervolgens begin je met twisten. Dit ga je nu met de hulp van je haarknijpertje bevestigen bovenaan je nek.

Rommelig dotje


Een messy bun hoeft heus niet ingewikkeld te zijn. Je kan deze look al creëren met de hulp van slechts één claw clip. Net zoals bij de vorige stap ga je ook hier je haar twisten en vervolgens maak je er een cirkel mee net zoals wanneer je een gewone dot zou maken. Bevestig nu je knijpertje onderaan zodat de rest van je lokken bovenaan uitsteken. Om het geheel iets moderner te maken, trek je voorzichtig aan een aantal plukken voor een los en nonchalant effect.

Staart met watervaleffect


Zowel Bella Hadid en Kendall Jenner zijn fan van deze look. Maak een staart en plooi je die dubbel. Dit ga je nu bevestigen met het speldje en zorg ervoor dat de overtollige plukjes haar bovenaan komen piepen. Kam de rest van je haar strak naar achteren of laat vooraan enkele plukjes los voor een iets nonchalanter effect.

Half opgestoken


Last but not least kan je nog kiezen voor een half opgestoken kapsel. Neem de bovenste helft van je haar samen en bevestig dit achteraan je hoofd met het speldje. Tip: plaats het knijpertje iets hoger voor wat extra volume. Maak je kapsel af door nog een lichte slag in je haar te maken en laat vooraan twee dunne plukjes haar los voor een boho-effect. Deze look is alvast onze favoriet!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '