https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je hebt het waarschijnlijk gewoon in je badkamer staan.

Met dit geniale trucje zou je die suède schoenen meteen weer proper krijgen

Suède is een prachtige maar erg delicate stof. Een paar schoenen in suède langdurig schoonhouden kan een hele opgave zijn, zeker als ook de hak bekleed is met die stof. Een slimme twitteraar heeft een geniaal trucje ontdekt om snel vlekken uit haar suède schoenen te krijgen, namelijk met micellair water.


Schoenen schoonhouden tijdens dit natte, vuile winterweer is geen makkie, en al zeker niet als ze gemaakt zijn van een delicaat stofje als suède. Op het internet vind je tal van keukenmiddeltjes om suède weer schoon te krijgen, maar de Schotse Kiera O Hagan heeft misschien wel de allerbeste hack ontdekt. Ze postte op Twitter foto’s van haar vuile schoenen en schreef erbij hoe ze ze weer als nieuw kreeg: met micellair water.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Ze gebruikte het micellaire water net zoals je het voor je gelaat zou gebruiken: op een wattenschijfje waarmee ze zachtjes over de stof wreef. In een van haar reacties voegt ze er nog aan toe dat het trucje ook perfect heeft gewerkt op haar witte suède sneakers. Een van haar volgers reageert op haar beurt met een succesvolle voor-en-na-foto.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het principe van micellair water is dat het met behulp van micellen – magnetisch kleine deeltjes – vuilresten aantrekt en zo je huid schoonmaakt. Klinkt dus niet zo onlogisch dat zoiets ook op andere oppervlakken kan werken. Leuk detail: Kiera gebruikte het micellair water van Garnier, dus de hack is nog budgetproof ook.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content