Home FASHION & BEAUTY Fashion Zo red je je schoenen na een dagje in de sneeuw

Zo red je je schoenen na een dagje in de sneeuw

Bye, bye witte zoutvlekken!

© Arūnas Naujokas via Unsplash

Ben jij ook vol enthousiasme naar buiten getrokken toen je dat sneeuwtapijt zag liggen? We willen geen domper zetten op je sneeuwpret, maar terwijl je die sneeuwman in elkaar knutselde, hebben je schoenen wel flink wat moeten incasseren. Gelukkig kennen wij de beste tips om je schoenen te redden!

Dat witte sneeuwlandschap buiten is mooi, maar je moet je ook een weg banen door dat strooizout. Geen goede combinatie voor je (nieuwe) winterschoenen. Daarom staan we je bij met advies om je schoenen te verzorgen zodat ze deze winter overleven.

Witte zoutvlekken verwijderen

De benodigdheden om je schoenen op te lappen, heb je waarschijnlijk al in je keukenkast staan. Je hebt namelijk niet meer dan wat water, witte azijn en een katoenen doek nodig. De werkwijze is heel simpel: meng gelijke hoeveelheden water met azijn, en dep dit mengsel zachtjes op je schoenen. Wedden dat je die witten kringen op je schoenen zo zal zien verdwijnen?

Zelfs leren schoenen mogen met dit mengseltje gereinigd worden. Pas wel op dat je de schoenen niet te drogen legt onder een radiator, dit is een veelvoorkomende fout! Laat je schoenen drogen op kamertemperatuur.

Voor enkellaarsjes in suède hoef je de azijn niet eens te verdunnen bij het reinigen van de stof. Sneakers of loopschoenen gemaakt van rubber zijn dan weer makkelijk schoon te maken met een beetje water en zeep. Easy peasy!

Bron: Bustle

Lees ook: