Home FASHION & BEAUTY Fashion 7 manieren om te strijken zonder strijkijzer

7 manieren om te strijken zonder strijkijzer

Geen strijkijzer in huis of gewoon geen fan van strijken?

Zit je op kot, heb je geen strijkijzer en is Hotel Mama net iets te ver weg? Wordt je stapel strijk thuis alleen maar groter omdat je strijken zo’n verschrikkelijke bezigheid vindt? Of wil je in die ochtendrush toch nog per se dat ene hemdje onderaan de strijkstapel aandoen? We feel ya! Daarom: zeven manieren om je kleren in de plooi te krijgen zonder strijkijzer.

1. Stijltang

Dat kraagje van je favoriete hemdje? Gewoon even met je stijltang over gaan en klaar is kees. Ook ideaal om kleine kreuken of andere boordjes snel mee te fixen. Let wel een beetje op de temperatuur van je apparaat. Lage hitte voor zijde, hoge temperatuur voor katoen.

2. Kreukvrije spray

Niet alleen handig voor op vakantie, ook als je ‘s ochtends nog snel iets wil rechttrekken, is een kreukvrije spray (zoals Tada! bijvoorbeeld) jouw redmiddel. Gewoon even op de probleemzones spuiten, na een paar seconden je stuk eventjes rechttrekken of ophangen en laten drogen. Zo simpel kan het soms zijn!

3. Föhn

Spring je net uit de douche en wil je je haar drogen? Gebruik je föhn meteen om ook je kleren glad te strijken. Hou je haardroger wel zo’n twee centimeter van de stof zodat je ze niet verschroeit.

4. Stomen met thee

Geen strijkijzer? Geen probleem. Een warm kopje thee is de perfecte manier om ‘s ochtends niet alleen die kleine plooien uit je gezicht, maar ook uit je kleding te krijgen. Kook wat water en houd de tuit van je fluitketel ongeveer dertig centimeter van de gerimpelde probleemzones van je kleding. Daarna kan je gewoon je kopje thee vullen. Win-win!

5. IJsblokjes

Klinkt misschien een beetje raar, maar ijsblokjes kunnen wel degelijk bijdragen aan een kreukvrije kleerkast. Gooi een gekreukt kledingstuk in de droger met een paar ijsblokjes en laat het een paar minuten op hoge temperatuur draaien. Het ijs zal smelten en een ontkreukende stoom veroorzaken.

6. Burrito

Leg je verkreukte kleding op een plat opperlak, strijk de plooien glad met je handen en rol het stuk strak op, zoals je met een burrito zou doen. Leg het kledingstuk daarna 15 à 30 minuten onder een matras.

7. Stoomcabine

Ben je op vakantie en heb je geen toegang tot een strijkijzer, droger of een fluitketel? Sluit de ramen en deuren in je badkamer en hang je verkreukte kleding aan de douchestang. Ga dan door met je normale doucheroutine, scheer je benen, werk aan je Taylor Swift-impressie, laat dat haarmasker nu eens effectief tien minuten intrekken… Na een kwartiertje ben jij helemaal proper en je kleding rimpelvrij!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.