Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Bye bye wallen of donkere kringen!

TAKE CARE: een beautyritueel voor een frisse blik

Elke week toont beautyredactrice Emilie je een fijn ritueel om jezelf te verzorgen en vooral om even volledig te ontspannen. Vandaag is het uitgelezen moment om je ogen (letterlijk) in de watten leggen. Hallo frisse blik!

Wallen versus donkere kringen

Er zijn twee verklaringen voor gezwollen ogen. Wallen ontstaat door een gebrek aan slaap, te veel vet eten, alcohol of roken. Ze vormen zich ook door een vetophoping onder de ogen, waarbij de huid dus onder de ogen wegzakt.

Er zijn ook verschillende verklaringen voor die vervelende donkere kringen onder je ogen. Deze worden meestal veroorzaakt door een hyperpigmentatieprobleem dat genetisch kan zijn of wordt veroorzaakt door externe factoren, allergieën of zelfs een verstopte neus. Resultaat: de bloedsomloop rond de ogen is slechter waardoor kleine adertjes  verschijnen. Een andere oorzaak is onze leeftijd omdat naarmate we ouder worden, de huid zijn collageen verliest en dunner wordt. En ons schermgebruik speelt ook een rol. Onze ogen worden moe van urenlang naar onze laptop, gsm of tv te staren waardoor de bloedvaten eromheen vergroten met donkere kringen als gevolg.

Verwarmd nachtmasker

Ik kruip mijn bed in en mediteer nog even. Ik maak van deze twintig minuutjes gebruik om een ​​verwarmend masker op mijn ogen te leggen. Geïnspireerd door het Japanse welzijnsritueel, geeft dit masker een zachte damp af bij 40 graden die je helpt te ontspannen en de vermoeide ogen kalmeert.

€ 7,99 – Verwarmd oogmasker van MegRythm via Di.

Nachtcrème

Daarna breng ik een oogcrème aan. Kiehl’s Midnight Recovery Eye is een herstellende nachtcrème samengesteld uit hulstwortelextract dat de microcirculatie stimuleert en donkere kringen en wallen vermindert. Het bevat ook squalaan, teunisbloemolie en essentiële olie van lavendel om de huidbarrière te versterken en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

€ 36 – Midnight Recovery Eye van Kiehl’s via Kiehls.

Oogroller

Als ik wakker word en mijn ogen erg gezwollen zijn, gebruik ik een kleine oogroller: de Beauty Eyes Globe van Milu. Deze tool is speciaal ontworpen voor de huid rond het oog. Het helpt zwellingen te verminderen, de huid te verstevigen en de bloedcirculatie te verbeteren.

€ 33 – Beauty Eyes Globe van Milu via Debijenkorf.be.

Antivermoeidheid oogverzorging

Vervolgens breng ik een oogcontourbehandeling aan en dit doe ik door zachtjes met mijn vingertoppen op mijn huid te tikken om de microcirculatie te verbeteren. Ik gebruik Caudalie’s Vinergetic C + antivermoeidheid oogverzorging, die donkere kringen vermindert, de oogcontour verzacht en hydrateert. Deze behandeling is geurvrij, vegan, gemaakt met 97 % natuurlijke ingrediënten en zonder siliconen. Dankzij dit middeltje zie ik er een pak minder moe uit!

€ 31,70 – Antivermoeidheid oogverzorging Vinergetic C+ van Caudalie via Caudalie.

Optioneel

Als ik wat extra tijd heb en mijn ogen echt een oppepper nodig hebben, gebruik ik stoffen oogmaskers! Ik ben grote fan van Wishful’s Eye Lift & Snatch. Dit masker is vegan en perfect geschikt voor de oogcontour. Het is verrijkt met zoete amandelolie, peptiden en plantaardige stamcellen, collageen en Calanthe-orchidee. Tip: steek de maskers voor gebruik in de koelkast voor nog een beter effect!

€ 4,90 – Eye Lift & Snatch van Wishful via Ici Paris XL.

Nog meer beautyrituelen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '